Mes turime 76 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:266
mod_vvisit_counterŠią savaitę:266
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:18577
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:141796

Įgyvendintas projektas ,,Skirtingi, bet drauge“

2022 m. spalio 29 d.

Edukacija jaunimui lenkų kalbos mokykloje.

 

Švenčionėlių miesto kultūros centras įgyvendino Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Švenčionių rajono savivaldybės finansuotą projektą ,,Skirtingi, bet drauge“. Projekto veiklos buvo skirtos jaunajai miesto piliečių kartai ugdyti, ypatingą dėmesį skirti skirtingų kultūrų, tradicinių meno šakų ir savos aplinkos pažinimui ir puoselėjimui, tolerancijos ir pagarbos kitų kultūrų atstovams puoselėjimui, tarpkultūrinei komunikacijai.

Projekto „Skirtingi, bet drauge“ renginių ciklas nukreipė Švenčionėlių tautinių bendruomenių tradicinės ir menų kultūros gaivinimui tarp vaikų ir jaunimo, tarptautinių kultūrinių mainų skatinimui, tarpkultūrinio dialogo kūrimui bei tolerancijos ugdymui tarp įvairių bendruomenių vaikų ir jaunimo, tradicinės kultūros integravimui Švenčionėlių kultūriniame gyvenime.

Birželio 1 dieną vyko „Vasaros sutikimo renginys“, kurio metu kartu su „Gyvų žaislų“ animatorių komanda (3 aktoriais personažais) kvietėme vaikus smagiai pažaisti, šokti, dainuoti improvizuoti. Renginio dalyvius taip pat džiugino vaikų teatro ,,Teatriukas“ aktoriai Dalia Mikoliūnaitė ir Žilvinas Ramanauskas. Na, o birželio 24 dienos vakarą buvo organizuojamas kinas po atviru dangumi, skirtas visai daugiakultūrinei miestelio bendruomenei, tada žiūrėjome kino filmą „Paslaptingas sodas“. Kartu su vaikais ir jaunimu rugpjūčio mėnesį turėjome ir smagią išvykstamąją ekskursiją į Vilnių, kurios metu jie buvo supažindinti su Lietuvos žydų istorija. Kita šio projekto veikla vyko spalio 21 dieną Švenčionėlių lenkų namuose, kur Švenčionėlių vaikai mokėsi lenkų kalbos pagrindų, lenkų šokių ir dainelių. Užsiėmimą vedė lenkų kalbos mokytoja Vanda Golubeva ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos direktorė, muzikos mokytoja Irena Kerulienė.

Informacija ir nuotraukos Švenčionėlių miesto kultūros centro