Mes turime 122 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2404
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19347
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:8903
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:141796

Kaip išrinkti kokybišką maistą šunims?

2021 m. gruodžio 28 d.

Tenka pripažinti, kad kai kuriais atvejais augintiniams maistą renkame atidžiau nei patys sau ir tai nėra pati blogiausia žinia. Iš tiesų augintinių savijauta labiausiai priklauso nuo to, kaip jį maitiname, todėl maisto kokybė jiems yra labai svarbi.

 

Pagal ką reikėtų rinktis maistą šunims ir kokių klaidų nedaryti?

Viena iš dažniausiai pasitaikančių klaidų, renkantis maistą savo šuniui, daryti tai pagal žemiausią kainą. Pats svarbiausias dalykas yra su maistu užtikrinti reikiamą kiekį baltymų, vitaminų bei kitų mikroelementų, o pigiausiame maiste to tikrai nerasime.

Tačiau rinktis maistą vien tik pagal ėdalo sudėtį taip pat nėra geriausias sprendimas. Paprastai maistas yra skirstomas pagal amžiaus grupes – mažiems šuniukams iki 1 metų, suaugusiems šunims ir senjorams. Taip pat kiekvienu atveju būtina atsižvelgti į šuns dydį, veislei būdingą aktyvumą, augintinio turimas ligas ir pan.

 

Maistas šunims iki vienerių metų

Augimo periodu visavertį šuniukų vystymąsi užtikrina būtent tinkamas kiekis baltymų, kurie yra svarbūs kaulams, dantims bei raumenų vystymuisi. Šiuo atveju klaidinga manyti, kad suaugusių šunų ėdalas netinkamas mažiems šuniukams. Tiesiog suaugusiems skirtame ėdale yra kur kas mažiau baltymų, kurių labai reikia augančiam augintiniui. Taip pat mažyliams reikia ir daugiau kalorijų, kadangi jie yra žaismingi, dažnai nenustygstantys vietoje, todėl jiems reikia gauti daugiau energijos.

 

Suaugusių šunų maistas

Suaugę šunys yra laikomi vyresni nei vienerių metų, nors dar kelis metus jie taip pat yra žaismingi ir energingi. Priklausomai nuo to, koks yra šuniuko dydis, jo aktyvumas, yra būtina maisto kontrolė ir parinkimas. Sudėtis yra labai svarbi – ėdalas turi būti visavertis ir užtikrinti suaugusiam šuniui reikalingą medžiagų kiekį. Atkreipkite dėmesį į šuns veislę, maistą reikėtų rinktis atsižvelgiant į tam tikrus poreikius, pavyzdžiui, šuns kailį https://www.shop.greitojizirafa.lt/produkto-kategorija/sausas-maistas-sunims/hills-maistas-sunims/. Ilgo plauko šunims ėdalą rinktis tokį, kuris plaukams suteikia žvilgesio.

 

Šunų maistas senjorams

Šiame gyvenimo periode ėdalas yra bene pats svarbiausias, kadangi senatvėje šuniukai tampa lėtesni, mažiau aktyvūs. Šiuo atveju ypatingai svarbu kontroliuoti mitybą ir saugoti augintinį nuo nutukimo, tam reikėtų atkreipti dėmesį į maisto kaloringumą. Dar svarbiau atsižvelgti į turimas ligas ar negalavimus, pagal tai pasirūpinti ne tik atitinkamu ėdalu senjorams, bet ir maisto papildais.