Mes turime 144 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:712
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11156
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:712
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:141796

Atlyginimų negaunantys Švenčionių ligoninės medikai gydo ir COVID-19 sergančius migrantus

2021 m. rugpjūčio 21 d.

Kol švenčionėliškiai reiškia pasipriešinimą migrantų miestelio įkūrimui šalia daugiabučių kvartalo, Švenčionių ligoninėje migrantai jau gyvena kelias savaites. Migrantams, kuriems patvirtinta lengva COVID-19 ligos forma, kurie įtariami, kad serga arba kurie turėjo sąlytį su sergančiuoju, Švenčionių ligoninėje skirta ne mažiau kaip 18 lovų, bet apie savaitės vidurį dar ne visos buvo užimtos. Nuo pirmadienio ligoninė pradėjo teikti jiems visas paslaugas. Gal bent tai pagerins ant bankroto slenksčio atsidūrusios ligoninės finansinę padėtį?

Sergantys migrantai taip pat apgyvendinami Rokiškio psichiatrinėje ligoninėje ir Laisvės atėmimo vietų ligoninėje.

Švenčionių ligoninėje gyvena daugiausia mamos su vaikais. Migrantai nepasižymi drausme, jau buvo visko – teko ir policiją kviesti. Moteris su vaikais lankė vyrai, nepaisė atstumų, vaikščiojo į lauką, neklausė pastabų.

Ministerija pabrėžia, kad ligoninėse niekas nieko neapgyvendins, tik 10–14 d. izoliuos arba gydys lengva ar besimptome forma sergančius migrantus. Tiesa, neaišku, kaip ministerija gydys besimptomius ligonius, t. y., sveikus žmones, nes tokios informacijos iki šiol neteko girdėti.

Mūsų inf.