Mes turime 153 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1118
mod_vvisit_counterŠią savaitę:1118
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:19429
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:141796

Liko kelios dienos skirti dalį sumokėto GPM paramai

2021 m. balandžio 30 d.

Naujausiais duomenimis apie 3,1 tūkst. gyventojų Švenčionių r. savivaldybėje jau skyrė dalį sumokėto GPM paramai už 2020 m.: paramos gavėjams – 2,8 tūkst. gyventojų, politinėms partijoms – apie 600, profesinėms sąjungoms – 170, meno kūrėjams - 7.

Iš viso šalyje 436 tūkst. gyventojų pateikė prašymus skirti GMP paramą už 2020 m.

Vilniaus AVMIprimena, kad prašymą skirti sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) dalį paramaipateikti liko visai nedaug - iki gegužės 3 d. Tai padaryti gyventojai gali deklaravę pajamas ir kartu užpildę GPM dalies skyrimo prašymą (FR0512, 4 versija) per Elektroninę deklaravimo sistemą (toliau – EDS).

Saugiausias ir paprasčiausias būdas skirti dalį GPM paramai – teikti prašymus per EDS. Nuo 2022 m. GPM dalį skirti galėsime tik e. būdu.

Paramos gavėjams, tarp jų ir meno kūrėjams, galima skirti iki 1,2 proc. GPM, politinėms partijoms - iki 0,6 proc., profesinėms sąjungoms ar jų susivienijimams – iki 0,6 proc. Pagal vieną pateiktą prašymą, pajamų mokesčio dalis gali būti pervedama penkis metus iš eilės – už praėjusius ir keturis vėlesnius mokestinius laikotarpius.

Visos VMI konsultacijos teikiamos nuotoliniu būdu paskambinus bendruoju informacijos numeriu 1882, o visos paslaugos paskambinus nuotolinių aptarnavimo padalinių numeriu 8 5 2191 777. Daugiau informacijos apie GPM skyrimą paramai galima rasti VMI internetinėje svetainėje www.vmi.lt> Domiuosi pajamų ir turto deklaravimu > Paramos skyrimasbei kaip tai padaryti rasite VMI Youtube kanale: Kaip skirti pajamų mokesčio dalį paramai e. būdu?.

Parengė Evelina Španje-Štrimaitė