Mes turime 84 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:92
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30179
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68597
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:141796

Vyksta akcija „Nedegink žolės!“

2021 m. balandžio 17 d.

Kiekvieną pavasarį, šylant orams, daugėja gaisrų atvirosiose teritorijose. Pernai Švenčionių r. sav. teritorijoje kilo 48 tokie gaisrai, kurių metu išdegė daugiau nei 2000 arų žolės. Neatsakingas kai kurių gyventojų elgesys padaro didelės žalos ne tik gamtai, bet ir jiems patiems, nes neretai deginant žolę, liepsnos išplinta į ūkio paskirties ar net gyvenamuosius pastatus. Siekdami mažinti gaisrų skaičių atvirosiose teritorijose, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai 2021 m. balandžio mėnesį vykdo prevencinę akciją „Nedegink žolės!“

Akcijos metu visuomenė informuojama apie gaisrų atvirosiose teritorijose pavojų ir jų padarinius, jiems primenama atsakomybė už gaisrinės saugos reikalavimų nesilaikymą. Stiprinant kontrolę dėl žolės deginimo, kartu pasitelkiant aplinkos apsaugos specialistus bei miškininkus, yra vykdomi reidai. Jų metu siekiama atvirosiose teritorijose aptikti gaisrų židinius, o nustatytiems gaisrinės saugos reikalavimų pažeidėjams yra taikomos įstatymų numatytos administracinio poveikio priemonės.

Todėl pareigūnai įspėja gyventojus itin atsakingai elgtis su ugnimi ir nedeginti žolės miškuose, durpynuose ir kitose atvirosiose teritorijose, o pastebėjus tokius gaisrus, skambinti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Be to, jie primena, kad lauke prasidėjus maisto gaminimo ant žarijų sezonui, būtina laikytis Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių, kurios numato, kad kietuoju kuru kūrenamas šašlykines, kepsnines, rūkyklas, buitines krosneles, lauko židinius, ugniakurus naudoti leidžiama ne arčiau kaip 6 m nuo pastatų.

PAGD prie VRM Vilniaus PGV Švenčionių PGT inf.