Mes turime 128 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1026
mod_vvisit_counterŠią savaitę:39314
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:121063
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Už konsultacijas ir tyrimus ne savoje poliklinikoje mokėti nereikia

2021 m. vasario 27 d.

PSD gyventojams suteikia gydymo įstaigos pasirinkimo garantiją

Vilniaus teritorinė ligonių kasa (TLK) primena: jeigu žmogus yra apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu (PSD), už jam suteikiamas medicinos paslaugas gydymo įstaigoms moka ligonių kasos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto. Šiomis lėšomis apmokamas gydytojų specialistų konsultacijas, paskirtus tyrimus ir procedūras pacientai gali gauti ne tik savo poliklinikoje, bet ir kitose  gydymo įstaigose – tiek viešosiose, tiek privačiose, prireikus tai pat ir kitame mieste.

Ši patogi PSD gyventojams suteikiama gydymo įstaigos pasirinkimo garantija galioja taikant trijų paprastų sąlygų taisyklę – pacientas turi: 1) būti draustas PSD, 2) turėti siuntimą dėl reikiamos paslaugos, 3) kreiptis į gydymo įstaigą, kuri dėl šios paslaugos sudariusi sutartį su TLK.

Jeigu šios trys sąlygos įvykdomos, gyventojas už gydytojo specialisto konsultaciją, skirtas būtinas procedūras ir tyrimus, kurie reikalingi diagnozei nustatyti ir ligai gydyti, kaip ir savoje poliklinikoje, taip ir kitoje viešojoje arba privačioje gydymo įstaigoje neturi mokėti.

Yra pora išimčių, kada apdraustasis su siuntimu turi susimokėti. Viena iš jų – kai paslaugą gyventojas nori gauti be eilės. Taip pat mokėti reikia už savo noru pasirinktas (siuntime nenurodytas) brangesnes, vadinamąsias komforto ar papildomas paslaugas, procedūras bei medžiagas.