Mes turime 153 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1989
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22239
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:11795
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:141796

Vieno žodžio „Ačiū“ nepakanka

2020 m. gruodžio 23 d., trečiadienis, Nr.96 (2011)

Artėjant didžiosioms besibaigiančių metų šventėms, mes visi apmąstome, kas nuveikta, ko pasiekėme, už ką ir kam turime padėkoti. Nors šie metai buvo kiek kitokie, bet mūsų vaikai ir mes – tėveliai – daug kartų sakome AČIŪ Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro kolektyvui!

Jūs kiekvienais metais surengiate įspūdingiausias Valstybės minėjimo šventes, taip skiepydami dar didesnę meilę tėvynei, patriotiškumą. Vasario mėnesį vykęs renginys „Keliaukime kartu“ paliko neišdildomą įspūdį daugelio šeimų atmintyje, kuomet keliasdešimt šeimų dalyvavo informatyviame ir smagiame žygyje. Stiprus lietus ir vėjas nesumažino mūsų entuziazmo keliauti, domėtis mūsų krašto nuostabia gamta, amatais, kultūra. Tik Jūsų šaunaus organizuotumo dėka pajutome, kiek reikia įdėti meilės, pastangų norint pagaminti ir iškepti skanias pynutes, išdrožinėti šaukštą. Mūsų vaikai dar labiau praturtino žinių bagažą apie Užgavėnių tradicijas, dainas, žaidimus dalyvaudami Užgavėnių šventėje Reškutėnų tradicinių amatų centre. Glaudus Jūsų bendradarbiavimas su kitomis institucijomis leidžia mūsų vaikams pamatyti ir suprasti, kad užsiėmimai gali vykti įdomesniu, išradingesniu formatu. Pavasarį paskelbto karantino metu Jūsų projektas „Lieku namuose, skaitau namuose“ vaikus dar labiau priartino prie knygų skaitymo, supratimo, kad knyga atveria duris ir langus į pasaulį, net ir tuomet kai išvykti į jį negali.

Vasara – didžiausių įspūdžių ir iššūkių metas. O taip! Kiek šiemet pamatyta, patirta, išgyventa. Apstu pažintinių kelionių, mūsų vaikai praplėtė akiratį gyvūnijos pasaulyje, aplankę Zooparką Vilniuje, Dubingių žirgyną, Pelėdų parką, kuriame gyvena kerinčios pelėdos. Praturtintos istorijos pamokos, lankantis istorinėje Lietuvos sostinėje - Trakuose, Dubingių piliavietėje, aplankant Radvilų rūmų fragmentus. Aplankytas sveikatos šaltinių kurortas – Druskininkai, ežerų kraštas – Molėtai. Kaip gi vasara be jūros?! Jūsų dėka vaikai ją mato kasmet. Džiaugiasi Baltijos jūros bangomis, Šventosios kopomis, Palangos pramogomis. Vieną liepos mėnesio popietę suteikėte galimybę vaikams pasinerti į Provanso aromatu dvelkiantį levandų kerintį lauką.

Organizuojamos vasaros dienos stovyklos yra pažinimo, naujų atradimų, žygių ir kitų puikių dalykų laikotarpis. Jų metu puikiai sugebate vaikams parodyti, kad ištrūkus iš komforto zonos galima pamatyti ir pajausti daug smagių dalykų. Rytinė mankšta miške, naktinės šėlionės prie laužo, nakvynės palapinėse, lobio paieškos paliko šūsnį nepamirštamų emocijų. Plaukimo pamokos Ignalinos baseine, vasaros maudynės upėje ir ežeruose vaikus išmokė saugiai elgtis vandenyje. Mes esame dėkingi už sveikos gyvensenos, bendravimo, socialinius įgūdžius, ugdomus per veiklas. Šie metai vaikams buvo gausūs žinių, vertybių, dorybių ir įgūdžių.

Nuoširdžiai dėkojame visam KUTC kolektyvui už atsidavimą, veiklas, keliones, edukacinius užsiėmimus, skanų maistą!

Po šventine eglute linkime rasti brangiausių dovanų: jėgų tęsti pradėtus darbus, stiprybės, kantrybės, naujų minčių, įkvėpimo.

Su didžiausia pagarba –

Švenčionėlių dienos centro vaikai ir jų tėveliai