Mes turime 229 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2914
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20765
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:6253
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:141796

Šeštąjį kartą vyko festivalis „Ant Sarios krantų“

2020 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis, Nr.72 (1987)

Praeitą sekmadienį, rugsėjo 20 d., šiek tiek sujauktas nerimo dėl koronaviruso pavojaus, Švenčionėliuose prie geležinkelio stoties trankiai nuskambėjo tęstinis regioninis liaudiškų kapelų ir kaimo muzikantų festivalis „Ant Sarios krantų“, kurį organizuoja Švenčionėlių miesto kultūros centras, o remia Lietuvos kultūros taryba ir Švenčionių rajono savivaldybė. Žiūrovų pamėgta šventė vyko jau šeštąjį kartą. Renginį vedė projekto sumanytoja Švenčionėlių miesto kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Vida Vilutienė.

Dar gerokai iki koncerto aikštėje vyko Aukštaitijos krašto tautodailininkų ir amatininkų mugė, kuri taip pat nestokojo lankytojų. Čia tarp kitų prekių ir dirbinių buvo galima pasigrožėti ir įsigyti tautinių juostų, lininių dirbinių, pintinių ir kitokių dirbinių.

Patį koncertą pradėjo armonikos virtuozas iš Ignalinos Zenonas Gruzdys, susirinkusius sveikino Švenčionių rajono mero pavaduotoja Violeta Čepukova.

Festivalio metu koncertavo Nemenčinės daugiafunkcinio kultūros centro senjorų vokalini ansamblis „Pogoda“ (Vadovas S.Mažeiko), Širvintų r. savivaldybės kultūros centro Avižonių kapela (Vadovė R.Savickienė), Ignalinos krašto liaudiškos muzikos kapela „Lanksva“ (Vadovas V.Kliukas), Švenčionių miesto kultūros centro Adutiškio skyriaus liaudiškos muzikos kapela (Vadovas St.Rumbutis) ir Strūnaičio skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Merkūna“ (Vadovas J.Meškelė), Pabradės kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Žeimena“ (Vadovė Ž.Gumenaja).

Be to, tarp kolektyvų pasirodymų, žiūrovus savo meistriškumu džiugino ir armonikos virtuozai iš kiekvieno kolektyvo, o Nemenčinės daugiafunkcinio kultūros centro senjorų vokalinio ansamblio „Pogoda“ vadovas Stanislav Mažeiko pagrojo ne taip dažnai matomu ir girdimu instrumentu – bajanu.

Šeštąjį regioninį liaudiškų kapelų ir kaimo muzikantų festivalį užbaigė finalinis armonikierių kūrinys, palydėtas žiūrovų ovacijų. Buvo išreikšta viltis, kad festivalis Švenčionėlius, renginio dalyvius ir svečius džiugins dar ne kartą.