Mes turime 242 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2981
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17493
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:2981
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:141796

Parduotuvėje „Švenčionėlių sendaikčiai“ galite įsigyti mielų niekučių ir baldų

2020 m. sausio 11 d., šeštadienis, Nr.3 (1918)

Kas paskatina žmogų imtis vienokio ar kitokio verslo? Manau, kad kiekvienas smulkesniu ar stambesniu verslu užsiimantis žmogus rastų savo atsakymą. Savo atsakymą į šį klausimą turi ir naudotų daiktų ir baldų pardavimo verslą turintis švenčionėliškis Valdas Giedrys, bet apie viską iš pradžių.

Pirmą kartą į naudotų daiktų ir baldų parduotuvę, esančią Slėnio gatvėje, užsukau gal prieš porą metų. Tada buvo pati prekybos pradžia. Kiekvieną kartą patekęs į panašias parduotuves visada žaviuosi senais baldais, vazomis, kitais daiktais. Panašiai buvo ir peržengus Valdo Giedrio atidarytos parduotuvės duris. Gražu ir tas, ir tas, tik kur dėti įsigijus, kai turimi daiktai jau patį „iš namų varo“. Panašus jausmas užvaldė ir kai šią savaitę apsilankiau Valdo parduotuvėje. Kadangi atvežta nauja siunta, tai baldais ir daiktais užpildyta visa erdvė. Pavaikščiojus kyla noras pasėdėti gražioje kėdėje arba atsisėdus į patogų fotelį žvakių šviesoje paskaityti geros poezijos. O kokios gražios porcelianinės vazytės! Ant sienos malonią šviesą skleidžia retro stiliaus žibintai. Po neilgos „ekskursijos“ po parduotuvę, su Valdu Giedriu apie naudotų baldų ir daiktų pardavimo verslą, gurkšnodami žmonos Lilijos paruoštą arbatą, kalbėjomės netoliese esančiuose tėvų namuose.

Valdas Giedrys – švenčionėliškis. Čia augo, mokėsi, su statybomis susijusią specialybę įgijo Vilniaus statybos technikume.

- Švenčionėliuose ir šeimą sukūriau. Dabar su žmona Lilija auginame dvi dukras. Jau kuris laikas aš dirbu užsienyje, dirbu su savo specialybe susijusius darbus. Šiuo metu dirbu Danijoje, bet labai dažnai atvažiuoju ir į Švenčionėlius, nes čia šeima, namai, - pradėdamas mūsų pokalbį sako Valdas.

- Valdai, o kaip kilo mintis Švenčionėliuose atidaryti naudų baldų ir sendaikčių parduotuvę?

- Būdamas užsienyje pamačiau, kad yra parduotuvėlės mažiau pasiturintiems žmonėms, kuriuose nebrangiai parduodami naudoti baldai. Ten buvo labai gražių baldų ir šiaip įvairių smulkmenų, tad kilo mintis pabandyti, gal ir mūsų žmonėms patiks. Atvežtus daiktus, žinoma, reikia kažkur išdėlioti. Nutarėm tą padaryti tėvų namo priestate, kurį suremontavau, sutvarkiau. Žinome, pradėdami šį verslą aukso kalnų uždirbti nesitikėjome, bet pradėjome...

- Valdui patinka tokie gražūs seni daiktai, gal ir tai paskatino jį imtis jų pardavimo. Pradžioje buvo daugiausia įvairiausių smulkmenų, gaila, bet gražias smulkmenas mūsų žmonės kažkaip mažai perka, daugiausia perka baldus, - įsijungusi į mūsų pokalbį sako Lilija.

- Europiečiai mėgsta prabangesnius baldus, o pas mus vis dar žiūrima dažnai į paprastesnius, žinoma, ir pigesnius. Atvežtiniai naudoti baldais tikrai aukštos kokybės. Ir tie, kas juos perka, įsitikina, kad tai ilgaamžis baldas. Žinoma, visko, ką atveži, neišparduodi, bet yra kaip yra, - sako mano pašnekovas.

- O kada daugiausia pirkėjų sulaukiate, - klausiu Lilijos.

- Daugiausia, žinoma, vasarą žmonių apsilanko. Ir kas keisčiausia, kad net vilniečiai atvažiuoja, atvažiuoja ir iš Nemenčinės. Matyt, kaip sakoma, daiktas suranda savo šeimininką. Yra ir vienas kitas pastovus klientas. Viena moteris vis smulkesnius daiktus renkasi ir perka, - sako Lilija.

- O kaip tuos naudotus baldus ir daiktus surandate?

- Ten yra parduotuvėlės, į kurias žmonės atiduoda gerus nereikalingus baldus, daiktus. Nėra taip, kaip dažnai tenka girdėti – „Gatvėje prisirinko ir atvežę pardavinėja senus daiktus“. Taip nebūna. Viską atiduoda į parduotuvėles, kur gali apžiūrėti, nusipirkti naudotą daiktą. Įdomiausia, kad tokiose parduotuvėse pirkdamas remi Afriką, Afrikos vaikus. Ir čia pas mus pirkdami žmonės dalinai prisideda prie tos paramos. Ten įsigiję daiktus juos parduodame čia. Veltui niekas neduoda. Šis mūsų verslo modelis, kol kas yra savotiškas bandymas. Taip, viskas legalu, sumokami visi mokesčiai, bet samdyti pardavėjo ar pardavėjos kol kas nėra galimybės, kaip bus vėliau, nežinau. Gal prekyba pagerės, tada ir apie kitokį prekybos modelį galvosime, - baigiantis mūsų pokalbiui sako Valdas Giedrys. O kai paklausiau, kaip patekti į parduotuvę apžiūrėti daiktus, išgirstu atsakymą:

- Yra parašytas darbo grafikas, nuolat būna mama, o jei kas domina, visada galima paskambinti telefonu 8 681 28579 ir visus klausimus suderinti.

Baigdamas norėčiau tuos, kam patinka gražūs seni daiktai, pakviesti apsilankyti Slėnio g. 14 Švenčionėliuose esančioje parduotuvėje „Švenčionėlių sendaikčiai“ ir pasižiūrėti, o gal ir nusipirkti vieną kitą patikusį daiktą ar baldą. Juolab, kad dabar atvežta nauja siunta. Paskubėkite...

Algis JAKŠTAS