Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1633
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11820
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87850
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Įspūdžiai po filmo peržiūros

2019 m. balandžio 3 d., trečiadienis Nr.25 (1845)

Kovo 28 dieną LASS Švenčionių rajono organizacijos nariai, dalyvaujantys projekto „Socialinės reabilitacijos paslaugos neįgaliesiems bendruomenėje“ vykdyme ir dalyvaujantys dienos užimtume, vyko į išskirtinę kelionę – į 24-ąjį Vilniaus kino festivalį žiūrėti kino filmo „Kaip išgyventi vasarą“.

Tai buvo ne eilinio filmo peržiūra, filmas buvo rodomas taip, kad jį galėtų matyti ir suprasti visi: regintys, silpnaregiai ir neregiai. Tai pirmas filmas, kurį gali žiūrėti visi. Prieš filmo pradžią visiems žiūrovams buvo išdalintos ausinės, kurių pagalba galėjo girdėti ir suprasti ekrane rodomą ir vaizduojamą veiksmą, artistų veido ar kūno dalių išraišką, kintančius vaizdus, veiksmų seką. Galim drąsiai sakyti, kad žiūrėdami filmą „Išgyventi vasarą“, pajutome nepakartojamą jausmą. Filme gvildenama mintis, tema tokia tikroviška šiandieniniame gyvenime, jog verčia susimąstyti ir po filmo peržiūros. Filme kalbama apie Lietuvoje ypač aktualią ir labai svarbią psichinės sveikatos temą. Tai drąsus mąstančių žmonių darbas atspindinti skaudžią tikrovę, tuos dvasios sopulius, apie kuriuos dar neįpratę ar nenorime ir negalime kalbėti. Psichologinis su humoro elementais filmas pasakoja kelionės istoriją, kai pradedanti psichologė Indrė išdrįsta ir sutinka iš ligoninės į kliniką Palangoje nuvežti du ligonius: bipolinio sutrikimo manijos fazę išgyvenantį Paulių ir savyje užsisklendusią Justę. (Vaidina pradedantys aktoriai: Indrė Patkauskaitė, Paulius Markevičius, Gelminė Glemžaitė). Kol trijulė kelyje galynėjasi su savo vidiniais jausmais, išgyvenimais, pamažu jie atranda tarpusavio ryšį. Niekuo nesiskirianti vasariška kelionė virsta pirmu žingsniu pasveikimo link, bet... Nuotaikinga, jaudinanti kelionė baigiasi kaip ir šilta, saulėta vasara.

Ne veltui režisierės ir scenarijaus autorės Marijos Kavtaragzės debiuto filmas „Išgyventi vasarą“ pripažintas geriausiu Baltijos šalių filmu ir dalyvauja 2019 metų konkurse kino pavasaris.

Stasė MAŽUOLIENĖ

LASS Švenčionių skyriaus pirmininkė

 
Reklaminis skydelis