Mes turime 148 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:303
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14302
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61628
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pilietiškumo pamoką gimnazistams vedė LR Seimo narė

2019 m. kovo 6 d., trečiadienis Nr.18 (1838)

Kovo 1 d. Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje viešėjo svečiai iš LR Seimo. Į pilietiškumo pamoką aktų salėje rinkosi pirmų ir antrų gimnazijos klasių mokiniai. Daugiau kaip šimtas gimnazistų laukė šio susitikimo ir tikėjosi išgirsti atsakymus į jiems rūpimus klausimus.

LR Seimo narė Aušrinė Armonaitė pristatė savo komandą: patarėją Ivetą Paludnevičiūtę bei padėjėją Mykolą Steponavičių, o tada į auditoriją kreipėsi su klausimu, ar visi žino, kas vyks Lietuvoje artimiausią savaitgalį. Nuvilnijus audringai atsakymų bangai, viešnia papasakojo apie save, apie tai, kaip mokėsi mokykloje, kur studijavo ir kaip atsidūrė Seime. Vėliau A. Armonaitė atsakė į mokinių klausimus. Jaunimas teiravosi apie mokykloje įgytų akademinių žinių svarbą tolimesniame gyvenime, apie formalaus ir neformalaus švietimo santykį gimnazijoje, apie lyčių nelygybę ir diskriminaciją.

Aušrinė Armonaitė aiškino jaunimui, jog paprastai kiekvienas jaunuolis susiduria su daugybe iššūkių, kurie yra daug svarbesni nei profesiniai, ekonominiai, socialiniai ar politiniai pasiekimai. Pabrėžė, jog emocinis intelektas, dvasinis tvirtumas labai dažnai padeda išvengti nepasitikėjimo savimi, arogancijos, savanaudiškumo, keršto jausmo, godumo ir tingumo.

Baigiantis susitikimui, viešnia visiems mokiniams palinkėjo surasti savo kelią, pasirinkti veiklą, kuri patinka, ir priminė, jog patys vertingiausi dalykai gyvenime nieko nekainuoja: meilė, draugystė, gamta ir tai, ką žmogus gali padaryti dėl jų.

Tikėkime, jog šiltas, nuoširdus, draugiškas Seimo narės A. Armonaitės bendravimas, jos patirtis padės mokiniams kurti savo ateities planus. Atsisveikindami su gimnazijos bendruomene, svečiai padovanojo Lietuvos vėliavą ir įrėmintą Nepriklausomybės akto kopiją.

Švenčionėlių gimnazijos bendruomenė