Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2331
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12518
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88548
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mažiau gimsta, mažiau ir miršta...

2016 m. gruodžio 3 d., šeštadienis Nr.90 (1623)

Štai ir baigėsi kalendorinis 2016-ųjų ruduo. Pradėjome skaičiuoti ne tik pirmojo kalendorinės žiemos mėnesio, bet ir paskutinio šių metų mėnesio dienas. O koks buvo rudens finišas? Koks buvo gana žiemiškas lapkritis demografinėje plotmėje?

Švenčionių rajone lapkritį įregistruota 17 gimusių vaikų, 32 žmonės mirė, 6 poros susituokė ir 4 išsiskyrė. Jei pažiūrėsime į skaičius atidžiau ir prisiminsime ankstesnius metus, pamatysime, kad bent jau lyginant su 2015 m. lapkričiu, kai gimusių vaikų buvo įregistruota 23, mirusių žmonių buvo 49, 6 santuokos ir net 8 ištuokos, šiemet visko mažiau. Bet tuos skaičius galime vertinti dvejopai. Štai, kad ir šiemet gimusių vaikų yra 6 mažiau – minusas, o štai, kad mirčių net 17 mažiau – pliusas. Santuokų balansas lygus, o tai, kad ištuokų mažiau – irgi pliusas.

Reziumuojant trumpą apžvalgą galima teigti, kad šių metų lapkritis demografiniu atžvilgiu Švenčionių rajone buvo geresnis, daugiau pliusų nei minusų. O gal jau ir gimdyti, ir mirti galinčių žmonių sparčiai mažėja. Nes, ko gero, kitų metų pradžioje Švenčionių r. gyvenančių žmonių skaičius pagal oficialią statistiką nesieks ir 25 tūkstančių.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis