Mes turime 575 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11673
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30094
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:111843
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Greitį ribojančios priemonės tampa vis populiaresnės

2014 m. birželio 18 d. trečiadienis Nr. 46 (1384)

Birželio 6 d. vykusio posėdžio metu Švenčionių savivaldybės Eismo saugumo komisija svarstė tris su eismo saugumo užtikrinimu susijusius klausimus, kuriuos pristatė komisijos pirmininkas Andrius Šarėjus.

Pirmiausia buvo svarstomas Cirkliškio PRC ir Cirkliškio seniūnijos prašymas „Dėl greičio apribojimo kelyje „Švenčionys-Zarasai“ Cirkliškio gyvenvietės ribose“. Priežastis tokiam prašymui – gegužės 23 d. eismo įvykis, kurio metu žuvo Cirkliškio kaimo gyventoja. Rašte prašoma perėjoje įrengti greičio mažinimo kalnelį arba stacionarų greičio matuoklį. Kadangi kelias Vilnius-Zarasai yra „Vilniaus regiono kelių“ prižiūrimas, tad tik jie gali išpildyti šiuos prašymus, bet ar jų reikia? Juk greitis Cirkliškio gyvenvietėje ir taip 50 km/h, matomumas perėjoje geras, yra ženklai, apšvietimas, o greitį viršijančių vairuotojų buvo ir bus, jų jokie kalneliai nesustabdys. Bet komisija po diskusijų visgi nusprendė kreiptis į Vilniaus AVPK Švenčionių RPK dėl eismo greičio kontrolės stiprinimo kelyje Vilnius-Zarasai ties Cirkliškio gyvenviete, o į „Vilniaus regiono kelius“ – dėl galimybės įrengti greičio mažinimo kalnelį ar pastatyti stacionarų greičio matuoklį.

Svarstant klausimą dėl transporto stovėjimo apribojimo Švenčionių mieste ties A.Rymo g. 6-3 namu buvo nuspręsta nestatyti transporto priemonių stovėjimą draudžiančių ženklų, o nubrėžti geltonas linijas į abi puses 5 m nuo įvažiavimo į kiemą.

Trečiu klausimu svarstytas Pabradės seniūnijoje Padubingės kaime gyvenančio Albino Pilipausko prašymas įrengti ties jo sodyba greičio ribojimo kelio ženklus, nes kelias ties sodyba daro vingį, eismas yra intensyvus ir išvažiuoti iš kiemo į kelią yra nesaugu. Nors šiek tiek ir paradoksalu, bet nuspręsta pavesti Švenčionių r. savivaldybės Vietinio ūkio skyriui iš kelių priežiūros ir plėtros lėšų įrengti du kelio ženklus, ribojančius greitį iki 50 km/h su papildoma lentele – galiojimo zona į priekį 300 m, Padubingės kaime ties A.Pilipausko sodyba. Sprendimas gal ir teisingas, bet ar nebus signalu kitiems gyventojams, kuriems sunku išvažiuoti iš kiemo, rašyti panašius prašymus pastatyti po ženklą.

Algis JAKŠTAS