Mes turime 340 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1687
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17888
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93918
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje ūžia jaunimas iš šešių šalių

2014 m. balandžio 9 d. trečiadienis Nr. 27 (1365)

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje nuo pat balandžio 7-osios ryto sujudimas – čia prasidėjo „Comenius“ projekto 6-oji konferencija. Į Švenčionėlius sugužėjo šešių šalių mokytojų ir mokinių grupės.

„Comenius“ daugiašalė mokyklų partnerystė – tai bendradarbiavimo tarp kelių institucijų iš skirtingų šalių projektas, orientuotas į užsienio kalbų mokymąsi ir bendradarbiavimą. Projekto metu šalių mokiniai ir mokytojai išsirenka abipusiai įdomią ir aktualią temą bei dirbdami drauge gamina bendrą partnerystės produktą.

2012-2014 metais vykdomas Comenius projektas finansuojamas ES lėšomis, veiklą koordinuoja Rumunijos mokykla, o Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos partneriai yra mokyklos iš Lenkijos, Italijos, Ispanijos, Turkijos ir Vokietijos. Projekto tema – „Jaunimas be sienų – migracija Europoje“, jis pradėtas vykdyti dėl Europoje ir visame pasaulyje sprendžiamos problemos – migracijos.

Šiame projekte Lietuva – mažiausia šalis, Švenčionėlių Mindaugo gimnazija – mažiausia mokykla. Tačiau, kaip pabrėžė šio projekto Lietuvoje koordinatorė anglų kalbos mokytoja Jelena Diatlova, kad savaitė praleista Švenčionėliuose, kurių ilgą ir sunkų pavadinimą užsieniečiai palengva mokosi ištarti, paliks visiems didelį įspūdį ir šiltus prisiminimus ir tą sunkų pavadinimą bus lengva įsidėmėti. Koordinatorė padėkojo prie projekto svariai prisidėjusiems rajono merui Vytautui Vigeliui, verslininkei Anastazijai Prunskuvienei ir Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos direktorei Eleonorai Aborovičienei, gimnazistų šeimoms, užauginusios puikius vaikus ir priėmusioms į savo namus svečius iš užsienio.

Tarptautinio projekto dalyvius pasveikino ir Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, linkėdamas svečiams malonios viešnagės vaizdingame miškais, ežerais, upėmis, piliakalniais turtingame Švenčionių krašte, jo apylinkėse ir kitose Lietuvos vietose. Meras pasidžiaugė, kad šis projektas – bendras mokytojų ir mokinių darbo rezultatas, o tarptautinis mokyklų bendradarbiavimas tiesia draugystės tiltus tarp tautų, padeda ne tik mokytis kalbų, geriau pažinti kitas šalis ir kultūras, susirasti naujų draugų, smagiai praleisti laiką, bet ir ugdo jaunimo kūrybiškumą bei pilietiškumą.

Visus, susirinkusius į Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos aktų salę pasveikino ir gimnazijos direktorė Eleonora Aborovičienė. Visiems buvo išdalintos savaitės programėlės – veiklų daug, užsiėmimai, ekskursijos įdomios ir turiningos, o pramogos – smagios. Dainavo Irmos Asinavičienės vadovaujamas folkloro kolektyvas „Žolynas“, šoko Renatos Grigianecienės parengti šokėjai. Tad įžanga buvo puiki!

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis