Mes turime 402 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4246
mod_vvisit_counterŠią savaitę:36622
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:118371
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Jaunimo reikalų koordinatoriai: mes siekiame, kad jaunas žmogus būtų motyvuotas dirbti savame krašte

2012 m. rugsėjo 22 d. šeštadienis Nr.72 (1215)

Švenčionių rajono mero patarėja Inga Varnienė 2012 m. rugsėjo 6-7 dienomis dalyvavo Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos bendradarbiaujant su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuojamame tradiciniame, vykstančiame jau 9 metus, Lietuvos jaunimo reikalų koordinatorių suvažiavime „Koordinalizacija – 2012“.

Jaunimo reikalų koordinatorių suvažiavimas yra ypatingas tuo, kad jame sudaroma erdvė dialogui tarp socialinių partnerių, jaunimo organizacijų bei kitų suinteresuotų asmenų dėl spartesnio jaunimo politikos įgyvendinimo procesų vystymo savivaldybėse.

Šio suvažiavimo metu buvo aptariami Nacionalinėje ir regioninėje jaunimo politikoje vykstantys procesai, išsakomos problemos, ieškoma efektyviausių problemų sprendimo būdų, apsikeičiama gerąja patirtimi, veiklos perspektyvomis, planuojami ir koordinuojami ateities darbai jaunimo politikos įgyvendinimo srityje. Didžiausias dėmesys buvo skirtas formuluojant pasiūlymus dėl Lietuvos Respublikos jaunimo politikos pagrindų įstatymo, kurio keitimas turėtų įnešti naują postūmį ir savivaldybių jaunimo politikos įgyvendinime.

Renginį aplankė ir jos dalyvius pasveikino LR Seimo Jaunimo ir komisijos pirmininkas Jonas Liesys, Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorius Mindaugas Kuliamas,Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos atstovai.

Suvažiavimo metu įvykusio visuotinio nacionalinės jaunimo koordinatorių asociacijos susirinkime buvo išrinktas naujas organizacijos prezidentas – Vidas Visockis, šiuo metu dirbantis Panevėžio rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriumi. Taip pat jaunimo reikalų koordinatoriai išrinko naują Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos valdybą, komisijas, patvirtino prezidento praėjusių metų veiklos ataskaitą.

Buvęs ilgametis Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos prezidentas motyvuodamas savo atsisakymą kandidatuoti į vadovus pabrėžė, kad kiekvienoje organizacijoje privalo būti kaita, ją į priekį turi vesti naujos idėjos ir energija, o šeši vadovavimo asociacijai metai, buvo pakankamas laiko tarpas įgyvendinti savo viziją ir idėjas. Todėl labai svarbu, kad ateinantis vadovauti Nacionalinei jaunimo reikalų koordinatorių asociacijai prezidentas ir valdyba ne tik tęstų jau pradėtus darbus, bet ir pradėtų kitus projektus, kuriais būtų siekiama gerų pokyčių, gerų vėjų regioninėje jaunimo politikoje, kuriant jaunam žmogui palankią aplinką.

Nacionalinė jaunimo reikalų koordinatorių asociacija vienija jaunimo reikalų koordinatorius savivaldybėse. Jaunimo reikalų koordinatoriai – kiekvienoje Lietuvos savivaldybėje dirbantys specialistai, atsakingi už valstybės deleguotos „Jaunimo teisių apsauga“ funkcijos vykdymą, jie dalyvauja formuojant ir įgyvendinant savivaldybėje jaunimo politiką. Kitaip sakant, tai specialistai, nuo kurių labai daug kas priklauso, kaip savivaldybėje plėtosis jaunimo politika, kaip ji bus suprantama vietos politikų, valstybės tarnautojų, bendruomenės tarpe, ar jai atsiras vietos savivaldybės strateginiuose planuose, dokumentuose, ar jaunimo politikos plėtojimui, jaunimo veiklai bus skiriamos savivaldybių biudžeto lėšos, inicijuojami kiti svarbūs jaunimui projektai savivaldybėse.