Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5529
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24073
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71399
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Socialinių darbuotojų diena Nijolės Genytės socialinės globos namuose – visos bendruomenės šventė

2022 m. spalio 1 d.

Nijolės Genytės socialinės globos namų gyventojų pasirodymą stebėjo šios įstaigos direktorius Vytautas Vigelis (centre) su svečiais.

 

Rugsėjo 27 d. Lietuva šventė Socialinių darbuotojų dieną. Tobulėjant ir plečiantis paslaugoms, žmonėms su negalia integruojantis į visuomenę, aktyviau dalyvaujant viešajame gyvenime, socialinių darbuotojų bendruomenė nuolat gausėja, o profesinė šventė tampa vis labiau visuotinė. Be jų pagalbos pažeidžiami asmenys vargu ar išsiverstų. Šį kilnų, reikalaujantį ne tik žinių, fizinių ir emocinių pastangų, bet ir žmogiškosios širdies šilumos, atsidavimo ir pasiaukojimo darbą dirbantiems žmonėms tą dieną nestokoja vietinių ir šalies institucijų dėmesio ir pagarbos.

Šiltai ir iškilmingai pagerbiami socialiniai darbuotojai Nijolės Genytės socialinės globos namuose. Nors čia dirba ir kitų sričių atstovai, iš šalies žiūrint atrodo, kad visa bendruomenė – kaip viena šeima, o visi darbuotojai atlieka socialinio darbo misiją – rūpintis silpnesniais visuomenės nariais, jiems padėti. Socialinių darbuotojų dieną šventė visas kolektyvas ir būrys svečių. Gerą nuotaiką visai šventei užtikrino šių namų gyventojų su darbuotojų pagalba parengtas spalvingas rudens paradas. Su tokiu entuziazmu atliktas, kad  negali nesišypsoti ir neploti. Toliau skambėjo nuoširdūs  gyventojų padėkos žodžiai darbuotojams. Įstaigos direktorius Vytautas Vigelis, sveikindamas kolektyvą ir svečius, pabrėžė socialinių darbuotojų svarbą visuomenėje, pasidžiaugė, kad darbuotojai kompetentingi, kelia kvalifikaciją, įstaiga gavo kokybės pažymėjimą, o praėjusią savaitę rajone vykusiame konkurse pelnė gražiausiai besitvarkančios įstaigos vardą. Pasak direktoriaus, nors metai buvo sunkūs, su ministerijos pagalba darbai nesustojo, o statomi grupinio gyvenimo namai 7-iems asmenims jau netrukus turės stogą.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Vilma Augienė sakė visada besistengianti, kai tik gali, dalyvauti šių nuostabių namų renginiuose. Tarsi pratęsdama direktoriaus mintį, pasidalino mintimis apie socialinių darbuotojų svarbą: „Aš net baisiausiame sapne bijočiau pagalvoti, kas būtų, jeigu vieną dieną neišeitų į  darbą visi socialiniai darbuotojai. Kas dėtųsi Lietuvoje?“ Viceministrė sakė besidžiaugianti šia gražiai besitvarkančia ir prasmingai gyvenančia įstaiga ir jos direktoriaus Vytauto Vigelio pareigingumu ir visuomenišku požiūriu, kai susidarius kažkur sistemoje sudėtingai situacijai, visada gali juo pasikliauti, nes žino, jog sulauks supratimo ir pagalbos. Anot viceministrės , nors nelengva sužiūrėti vadovaujamos įstaigos ūkį, šiuo metu jis sutiko padirbėti ir dar vienoje įstaigoje - „Užuovėjos“ globos namuose Vilniuje.

Su profesine švente darbuotojus sveikino ir Seimo narys Gintautas Kindurys, kuris įteikė keliems darbuotojams padėkas. Kalbėjo ir kiti svečiai.

Ypač prasmingi buvo Pabradės Švenčiausios Mergelės Marijos, Šeimos Karalienės parapijos vikaro Arnoldo Smalskio žodžiai apie šių namų gyventojus, jų meilės poreikį ir jais besirūpinančių žmonių nepaprastą misiją. „Socialiniai darbuotojai – kaip gėlininkai, o gėlės – Viešpaties duotos sielos, atėję, kad išmokytų mus dalintis, padėti. Tai – Viešpaties gėlės, o jūs esate Viešpaties rankos, juos globojančios, tęsiate jo darbą. Jūs esate arti Viešpaties, labai arti“. Sveikinimo žodį tarė ir šiek tiek vėliau į renginį atskubėjęs parapijos klebonas Vladimiras Solovej.

Globos namų gyventojai svečius džiugino  ir stebino vadovams padedant parengtais smagiais šokiais ir nuotaikingomis dainomis.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

Nijolės Genytės socialinės globos namų gyventojų pasirodymas.