Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2008
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18209
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94239
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jaunimo dienos Švenčionių rajone

2012 m. rugpjūčio 18 d.,šeštadienis Nr.62 (1205)

Rugpjūčio 10 d. Pabradės mieste ir 12 d. Švenčionių mieste buvo minima Tarptautinė jaunimo diena. Pasaulyje ji minima nuo 1999 m. Jungtinių Tautų Organizacijos sprendimu, rekomendavus po Tarptautinės ministrų konferencijos, įvykusios Lisabonoje rugpjūčio 8-12 d. Šią dieną siekiama daugiau dėmesio skirti jaunimo problemoms, skatinti jaunimą aktyviau dalyvauti visuomeninėje veikloje.

Švenčionių rajono Jaunimo reikalų tarybos atstovės Jolanta, Inesa ir Inga inicijavo šią gražią tradiciją ir mūsų rajone. Šios iniciatyvos tikslas buvo sukviesti jaunimą į bendrą jaunimo renginį Pabradės ir Švenčionių miestuose, ir atkreipti dėmesį mūsų visuomenės, kad jaunimas yra mūsų dabartis ir ateitis. Šioje gražioje šventėje buvo pakviesti dalyvauti atvirų jaunimo erdvių savanoriai. Renginių „startas“ buvo Pabradėje, kur koncertavo Švenčionių Z.Žemaičio gimnazijos grupės „Sarkazmas“ ir „Ritz and Rubble“ (vadovas Kazimieras Pranskus), taip pat Pabradės šiuolaikinio šokio kolektyvas „Dione“ (vadovė Violeta Prožėjeva). Pasveikinti atvyko Jaunimo reikalų tarybos atstovai ir svečias iš Molėtų Petras Čimbaras. Vakare buvo rodomas pripučiamas filmas po atviru dangumi.

Tarptautinės jaunimo dieną visas veiksmas persikėlė į Švenčionių miestą, kur jau 11 val. Z.Žemaičio gimnazijos stadione vyko futbolo varžybos. Vakare Švenčionių miesto parke vyko koncertas. Šarūnas Birutis kalbėjo ir įteikė dovaną. Vakare koncertavo „Kas ta Neda?“, vyko filmas po atviru dangumi ir diskoteka „White wave“, DJ‘ai - DJ Laurynas (Stormclub), Je Boogie ( Broken Evening/Volume FM ), Puzzo, Haja, Deimantas, SKa.

Dėkojame rėmėjams – Švenčionių rajono savivaldybei, Švenčionių, Pabradės ir Švenčionėlių miestų kultūros centrams, Z.Žemaičio gimnazijai bei informaciniam rėmėjui laikraščiui „Švenčionių kraštas“.

Inesa BOJARUNEC
 

Rezultatyviausiam žaidėjui prizą įteikė Šarūnas Birutis

Jaunimo dienų renginiai Švenčionyse prasidėjo mini futbolo turnyru. Buvo rungtyniaujama 3 grupėse. Pirmoje grupėje varžėsi 13 metų ir jaunesni vaikai. Nugalėjo Švenčionių dienos centro komanda. Antri liko Pabradės SŽK komanda, o trečią vietą užėmė Švenčionių „Kūna“. Tokia pat tvarka išsirikiavo komandos ir antroje 14-16 metų amžiaus grupėje. Daugiausia, net 6 komandos, varžėsi vyriausių grupėse. Čia rungtyniavo 17 metų ir vyresni futbolininkai. Nugalėjo Pabradės „Modulio“ futbolininkai, antrą vietą užėmė Švenčionių „Kūna“, o trečią – Švenčionėliai. Komandas nugalėtojas pasveikino ir medalius įteikė Lietuvos gatvės vaikų ir jaunimo futbolo asociacijos prezidentas Mamertas Abaravičius, o vakare Švenčionių miesto parke vykusio koncerto metu rezultatyviausiam turnyro žaidėjui Lukui Babachinui prizą įteikė jaunimo su gražiu renginiu pasveikinti atvykęs Šarūnas Birutis.

- Jaunimas yra ten, kur yra judėjimas. Juk ne veltui romėnai sakė: „Sveikame kūne – sveika siela“. Šie žodžiai labai tinka ir Švenčionių jaunimui. Sveikindamas visus su Tarptautine jaunimo diena linkiu geros nuotaikos šio vakaro metu, - sakė gerb. Šarūnas Birutis.

Susirinkusius su gražia jaunimo švente sveikino rajono tarybos nariai Jolanta Olechnovič ir Vladislavas Kurila, mero patarėja Inga Varnienė ir Švenčionių miesto seniūnė Ina Sinienė bei kiti.

Smagus buvo ir koncertas. Dainavo G.Zenkevičiūtė, grupės „Sarkazmas“, „Ritz and Rubble“, o baigėsi koncertinė programa grupės „Kas ta Neda?“ koncertu. Po to vyko filmo peržiūra po atviru dangumi ir diskoteka Švenčionių kultūros centre.

Kadangi oras buvo vasariškas, nelijo, tai tie, kas turėjo noro, galėjo puikiai praleisti laiką, o tokie renginiai, kai vietoje kuriančiam jaunimui atsiveria galimybė pasidalinti savo kūryba su žiūrovais, yra sveikintini.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis