Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2593
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18794
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94824
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Paskutinį vidurvasario sekmadienį

2012 m. rugpjūčio 11 d.,šeštadienis Nr.61 (1204)

Paskutinį liepos mėnesio sekmadienį, t.y. liepos 29 d., Pabradės miesto bendruomenė „Domus“ vyko į tiriamąjį žygį dviračiais iki Asvejos ežero Abejučiuose. Žygio tikslas – išbandyti maršrutą „Pabradė – Abejučiai – Padubingė - Palaumenė – Pabradė“ bei surinkti naudingos informacijos apie lankytinus objektus, kelyje pasitaikančius sunkiau įveikiamus ruožus.

Plieskė net 34 laipsnių karštis, bet dviračių žygio dalyviai buvo ištvermingi ir įveikė visą maršrutą, ko nepasakysi apie dviračius. Vienos dalyvės dviratis pusiaukelėje tarp Abejučių ir Padubingės neatlaikė ir sulūžo. Visa laimė, kad žygeivius lydėjo automobilis ir visų dalyvių „nuosprendžiu“ – dviratis ir jo savininkė kelionę tęsė keturrate transporto priemone.

Nors žygis truko apie 6 valandas, tačiau visi dalyviai sutartinai tvirtino, kad tos valandos neprailgo. Žygeiviai keliavo neskubėdami, sustodami ir pailsėdami, nuotraukose įamžindami gamtos paminklus, stovyklavietes, atsiveriančius gamtos peizažus. Vieni sunkesnių ruožų buvo smėlėta kelio atkarpa nuo Pabradės iki Abejučių ir labai duobėtas žvyrkelis nuo Palaumenės važiuojant Pabradės link. Džiaugiamės, kad dviračiais keliavo ir visą maršrutą jais įveikė (nors turėjo galimybę persėsti į žygeivius lydėjusį automobilį) ir vyresnio amžiaus dalyviai.

Ateityje surinktą medžiagą tikimasi panaudoti išleidžiant lankstinuką apie dviračių maršrutus Pabradės apylinkėse ir taip skatinti kuo daugiau žmonių pažinti šį gražų, ežerų ir upių apsuptą gamtos kampelį.

Pabradės miesto bendruomenės „Domus“ informacija
 

 
Reklaminis skydelis