Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6063
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27950
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71933
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kaip modernizuoti namo fasadą?

2022 m. birželio 22 d.

Vienas iš pirmųjų kriterijų, į kurį reikia atsižvelgti renkantis išorės sienų spalvą, yra architektūra. Dauguma tradicinio stiliaus namų leis sau platesnę spalvų gamą. O jei jus domina kitoks pasirinkimas, vietoj to, gali būti naudojami neutralūs atspalviai (balta, smėlio, juoda ir kt.).

Vienas iš pirmųjų kriterijų, į kurį reikia atsižvelgti renkantis išorės sienų spalvą, yra architektūra. Dauguma tradicinio stiliaus namų leis sau platesnę spalvų gamą. O jei jus domina kitoks pasirinkimas, vietoj to, gali būti naudojami neutralūs atspalviai (balta, smėlio, juoda ir kt.).

Kokios spalvos turėtų būti išorinė namo siena? Fasadų klasika yra balta, smėlinė, švelni, taip pat pilka ir raudona. Jei siekiate išskirtinio rezultato, svarbu apgalvoti stogo, sienų ir išorės dažų spalvų išdėstymą.

 

Koks fasadas ir jo spalva yra tinkamiausi?

Medienos dangos neabejotinai yra vienos vertingiausių estetikos ir elegancijos požiūriu. Yra daug medienos rūšių, kurios žmonėms suteikia įvairių spalvų: ąžuolo, kaštoninės, pušies, maumedžio, eglės ir kt. Taigi iš kokios medžiagos turėtų būti pagaminta išorinė siena? Neapdoroti liejiniai, metalai, betonas, pluoštinis cementas, plytos, natūralus akmuo, keramika, natūrali mediena ir kompozitai...šiandien yra tiek daug medžiagų fasadams.

 

Kaip modernizuoti namo fasadą?

Išorės apdaila beveik tobulai imituoja medžio masyvą. Sudėtyje dažniausiai būna 95% medienos pluošto, į kurį pridedama dervų ir vaškų, termiškai sujungta esant slėgiui. Patvarios tamsios išorės paslaptis. Ryškių spalvų tendencija yra tikras iššūkis medžiagų gamintojams. Su Baumit dabar galite derinti aukštus ilgaamžiškumo, medžiagų efektyvumo ir kokybės standartus su savo architekto, dizainerio ar savininko idėjomis. Profesionalūs Baumit sprendimai bus geriausias pasirinkimas, jei norite kokybės ir išskirtinumo.

 

Kodėl išorinės sienos perkaista?

Tamsūs atspalviai sugeria daugiau saulės šviesos, todėl paviršius gali perkaisti. Dėl šviesos atspindėjimo dažai pažymėti HBW. Darant prielaidą, kad balta spalva yra HBW 100, tai reiškia, kad 100 % šviesos atsispindi. Kita vertus, juoda sugeria visą šviesą ir yra pažymėta kaip HBW 0. Sugerta šviesa padidina paviršiaus temperatūrą.

Izoliacija apsaugo namą nuo išorės šilumos nutekėjimų ir neleidžia šilumai patekti į vidų. Dėl to maždaug 5 mm paviršinis sluoksnis, susidedantis iš armavimo mišinio, armatūros tinklelio ir išorės sienų tinko, gali perkaisti, o tai gali pažeisti tinką arba įtrūkti.

 

Vėsinamasis fasadas, kas tai?

Pigmentų gamintojai į rinką įžengė su specialiais šaltais pigmentais, kurie sugeria mažiau saulės šviesos, todėl paviršiai žymiai vėsesni. Kaip jie tai padarė? Saulės spinduliai susideda iš daugelio komponentų. Mūsų akys gali suvokti tik matomą šviesos dalį. Tačiau gamintojus labiausiai domina infraraudonųjų spindulių komponentai, sukeliantys temperatūrą. Po daugelio metų tyrimų jiems pavyko sukurti pigmentus, kurie geriau atspindi saulės energiją, ypač šiluminę spinduliuotę.