Mes turime 278 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:376
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16577
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92607
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Priėjo iki to, kad baisu užeiti į polikliniką

2022 m. gegužės 21 d.

Skaičiau visus straipsnius apie konfliktą Pabradės poliklinikoje ir laukiau permainų į gera. Taip Pabradėje dar nebuvo – tiesiog baisu. Polikliniką apėmusios intrigos persimetė į miestą ir visą Pabradės kraštą, žmonės negauna tinkamo gydymo, medikai kenčia įtampą ir apkalbas, o rajono valdžia problemos nesprendžia.

Tarybos nario, buvusio teisėjo K.Ramelio pasiūlymu pagaliau buvo sudaryta komisija, o kas iš to? Sako, tyrė. O ką ištyrė? Kas po to pasikeitė?  Kuo toliau, tuo blogiau. Dažnai tenka lankytis poliklinikoje, tad daug ką matau, girdžiu iš žmonių ir pati patiriu nemalonių dalykų. Darosi baisu net užeiti – kartais jau nuo registratūros prasideda įžeidinėjimai. Skaudžiausia tiems, kurie turime rimtų sveikatos problemų ir esame priversti dažnai lankytis poliklinikoje. Ar žmogus kaltas, kad serga? Darbuotojai nervingi ir pavargę nuo intrigų bei netvarkos įstaigoje. Tai atsiliepia ir bendravimui su ligoniais. Abejonių kelia ir kai kurių gydytojų kompetencija. Pavyzdžiui, praėjusių metų pabaigoje ėmiau siuntimą pas konsultantus. Tuo metu mano šeimos gydytoja nedirbo – teko eiti pas pavaduojantį. Beje, Pabradės poliklinikoje atsirado nekalbančių lietuviškai medikų. Keista, kaip juos galėjo įdarbinti, ar ne? Tai nemokėjo išrašyti siuntimo. Be to, išsiuntė mane be tyrimų. Man Vilniuje gydytoja priekaištavo, sakė, kad turi teisę tiesiog nepriimti, bet pagailėjo tokį kelią atvykusios. Likau kalta dėl to, kad Pabradės poliklinikoje medikai neatliko tinkamai savo darbo. Gegužės mėnesį – vėl ta pati istorija. Prašiau siuntimo konsultacijai dėl kitos ligos, tas pats medikas vėl nemoka siuntimo išrašyti. Sakiau, prašykit, tegul vedėja (naujoji!) paaiškina. Nepadėjo. Bandžiau pati patekti pas vedėją, o jos vidury dienos nėra, nors ant kabineto durų parašyta, kad dirba iki 17 val. Kreipiausi pas rajono merą R.Klipčių, o jis ir sako man: „Kas čia tokio? Taigi galima dirbti nuotoliniu – aš irgi darbe nebūnu.“ Sakau, tetrūksta, kad chirurgai pradėtų operuoti nuotoliniu...

Anksčiau Pabradės poliklinikoje taip nebuvo. Visa velniava prasidėjo po perversmo, kai iš poliklinikos vedėjos pareigų buvo atleista puiki gydytoja Asta Naginienė, kurios dėka poliklinika buvo sutvarkyta, atnaujinta, atsirado ir įrangos, ir koridoriuje laukiantiems ligoniams kėdės, ir kt. Ir kuo vedėja neįtiko PSPC laikinai direktorei E.Urbanienei, o gal labiau ūkvedžiui Jurijui Tiukšai, kuriam kažkodėl suteikti neriboti įgaliojimai? O gal kam nors aukštesniam? Mes, pacientai, iki šiol nesupratome. Užtat su siaubu stebime, kaip prie naujos vedėjos Živilės Markovskienės kenčia mūsų medikai, pas kuriuos mes daug metų gydėmės ir buvome patenkinti, kuriuos žmonės nuoširdžiai myli, pasitiki ir neįsivaizduoja, kaip be jų išgyventi. Už išgelbėtą mano dukros gyvybę esu dėkinga gydytojai Astai Naginienei ir negaliu žiūrėti, kaip prieš ją organizuojami kažkokie parašų rinkimai, pasitelkus tam miestelio alkoholikus, kaip skleidžiamos paskalos, o ūkvedys leidžia sau neleisti gydytojos į jos kabinetą.

Vieno šeimos gydytojo jau netekome – puikus daktaras Zacharas nepanoro pasilikti intrigų draskomame kolektyve ir išėjo iš darbo. Gerai žinau, kaip ir dėl ko tai įvyko. Prašiau mero, kad perkalbėtų gydytoją, kad spręstų konfliktą Pabradės poliklinikoje, bet, matyt, jam tai neįdomu. Užtat mums, Pabradės krašto žmonėms, labai svarbu. Ir mes netylėsime. Kodėl mes, ligoniai,  turime važinėti į kitų miestų poliklinikas, kai turime savo? Dalis  išėjusio gydytojo Zacharo didelės apylinkės pacientų persirašė į Vilniaus miesto ir rajono poliklinikas. Dalis, kuriems sunku važinėti į Vilnių ar Nemenčinę, priversti tenkintis nemokančiais išrašyti siuntimo ir dar rėkiančiais ant ligonių medikais. Mes kovosime dėl mūsų šeimos gydytojos Astos Naginienės, ir tikimės, kad ji mūsų nepaliks.

Ne ligonių reikalas tvarkyti rajono įstaigų kadrus. Tam yra meras. Bet mes ir netylėsime, matydami, kas vyksta. Mano nuomone, naujai paskirta Pabradės poliklinikos vedėja visiškai nesusitvarko su pareigomis, kaip nesusitvarko ir PSPC direktorė. Atrodo, ji jau gal kokius trejus metus šias pareigas eina laikinai. Kodėl? Negali laimėti konkurso? O gal laikas nesusitvarkančius pakeisti tinkamais vadovais?

Galina MATIUŠONOK