Mes turime 319 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:497
mod_vvisit_counterŠią savaitę:32873
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:114622
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. rugpjūčio 1 d.,trečiadienis Nr.58 (1201)

Apsimetę tyrėjais sukčiai toliau pelnosi iš lengvatikių

Liepos 23 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos G.P. protokolas - pareiškimas, kad į namų laidinį telefoną paskambino vyriškis, kuris prisistatė Finansinių tyrimų tarnybos tyrėju, ir apgaulės būdu, pasinaudojus elektronine bankininkyste, jos vardu buvo paimti du kreditai už 2500 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

 

Partrenkė stirnas

Liepos 24 d. Cirkliškio seniūnijos gyventojas S.K. pranešė, kad kelio Švenčionys – Švenčionėliai, 1 km., automobilis „Ford Tranzit“, partrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį išbėgusią stirną. Žmonės nesužaloti.

Liepos 26 d. Švenčionių seniūnijos gyventojas A.S. pranešė, kad kelyje Pabradė – Vilnius vairuodamas automobilį „Renualt Espace“ patrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį išbėgusią stirną. Apgadintas automobilis.

 

Susidūrė automobiliai

Liepos 25 d. Švenčionių miesto gyventojas A.P. pranešė, kad Švenčionyse, Lentupio gatvėje, prie vaistažolių fabriko, susidūrė automobiliai AUDI, ir „Renault Laguna“. Apgadinti automobiliai, žmonės nenukentėjo.

 

Muštynės

Liepos 26 d. įregistruotas Adutiškio miestelio gyventojo T.P. protokolas - pareiškimas, kad Adutiškio kaimo klube jį ir jo draugą sumušė iš matymo pažystami jaunuoliai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Švenčionių miesto gyventojo A.R. protokolas - pareiškimas, kad tarp jo ir brolio kilo žodinis konfliktas, kuriuo metu brolis kelis kartus kumščiu jam sudavė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

 

Apiplėšė namą

Liepos 28 d. įregistruotas A.J., gyv. Vilniuje, protokolas-pareiškimas, kad 2012-07-21 Švenčionių r., Svirkų sen., išlaužus langą buvo apvogtas jos seseriai priklausantis namas. Iš namų dingo trys dviračiai, CD grotuvas „Sony“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2d.

 

Brakonierius sukliuvo su įkalčiais?

Liepos 28 d. įregistruotas Vilniaus apsk. VPK Švenčionių r. PK VPS PB patrulio E.Smagurausko tarnybinis pranešimas, kad 2012-07-28 apie 0.40 val. buvo gautas pranešimas, jog Švenčionių r., Kaltanėnų sen., netoli Kaltanėnų mst., miške, medžiotojai atvykę į savo medžioklės plotą išgirdo garsą panašų į šūvį. Po kurio laiko miške buvo sulaikytas pil. V.A., gim. 1950 m., gyv. Švenčionėliuose, kuris paaiškino, kad jis taip pat girdėjo šūvį, tačiau pats nemedžiojo. Medžiotojai parodė vietą miške, kur buvo rastos apkastos samanomis dvi dalys savadarbio ginklo. taip pat parodė vietą kur guli nušauta stirna. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 253 str. 1 d.

 

Nuskendo

Liepos 28 įregistruotas Vilniaus apsk. VPK Švenčionių r. PK VPS OVP specialisto tarnybinis pranešimas, kad 2012-07-28 apie 19.14 val. Švenčionių r., Sarių sen., Kirdeikiškės k., Sudotos ežere nuskendo V.K., gim. 1972 m., gyv. Švenčionių r., Sarių sen. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Eismo įvykyje žuvo dviratininkas

Šių metų liepos 26 dieną, ketvirtadienį, apie 15.00 val., Švenčionių rajone, kelio Molėtai–Ignalina 22-ajame kilometre, automobilis MAN, vairuojamas Ukmergės rajono gyventojo J.D., gim. 1957 m., partrenkė ir mirtinai sužalojo staiga į automobilio puspriekabės šoną atsitrenkusį priešpriešiais dviračiu važiavusį dviratininką Labanoro seniūnijos gyventoją V.K., gim. 1958 m.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. (Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas). Įvykis tiriamas.

 

Per savaitę Švenčionių rajone greitį viršijo 198 vairuotojai

Visą praėjusią savaitę, liepos 23 - 29 dienomis, Švenčionių rajone buvo sustiprinta greičio kontrolė. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio ir Patrulių būrio pareigūnai patruliavo rajono keliuose su specialiomis spalvomis nepažymėtu policijos automobiliu VW CADDY. Šiame automobilyje yra įmontuota greičio matavimo sistema, fotografuojanti ir nuvažiuojančius, ir atvažiuojančius automobilius.

Per septynias dienas buvo nustatyti 198 greičio viršijimo atvejai, tuo tarpu per šešis šių metų mėnesius buvo užfiksuoti 755 tokie pažeidimai. Daugiausiai pažeidimų nustatyta Vilnius – Švenčionys – Zarasai, Molėtai – Kaltanėnai – Ignalina, Švenčionys – Stanislavas keliuose.

 

Savaitės įvykių statistika

Nuo 2012-07-23 iki 2012-07-30 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 2 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 9 viešosios tvarkos pažeidimai, 1 sukčiavimo, 1 chuliganizmo atvejis, 3 vagystės, 5 eismo įvykiai (1 iš jų įskaitinis, kur vienas žmogus žuvo), rasti 3 lavonai, 7 nubausti už administracinės teisės pažeidimus, 10 kartų išvykta į šeimyninius ginčus.


Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411