Mes turime 254 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3818
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22362
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69688
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Moksleivių dainų šventėje „Mūsų vardas – Lietuva“ dalyvavo solidi Švenčionių delegacija

2012 m. liepos 25 d.,trečiadienis Nr.56 (1199)

Minint Valstybės dieną sostinėje vyko tradicinė moksleivių dainų šventė. Lietuvos moksleivių dainų šventės atskirai nuo Lietuvos dainų švenčių rengiamos nuo 1964 metų. Dėl taupymo šiais metais šventei buvo iškilusi grėsmė - žiemą švietimo ir mokslo ministras buvo prabilęs, kad dėl taupymo šventė gali neįvykti, bet pasipriešinus organizatoriams ir Seimo komitetui, šventė įvyko. Šventę finansavo Švietimo ir mokslo ministerija. Tiesa, dėl taupymo ir čia lėšos buvo labai apkarpytos – nuo anksčiau planuotų 8 mln. Lt iki 4,8 mln. litų. Nepaisant to, Švenčionių delegacijos vadovas Petras Slabada sako, kad šventė buvo puiki.

Tris dienas Lietuvos sostinėje šurmuliavo per 20 tūkst. moksleivių ir jų vadovų.

Surengti folkloro kolektyvų pasirodymai, pučiamųjų orkestrų eitynės, Dainų diena Vingio parke, Šokių šventė „Siemens arenoje“. Paskutinę dieną, sekmadienį, sostinėje vyko pučiamųjų orkestrų paradas, o vakare Kalnų parke Ansamblių vakaru „Tai gražiai, gražiai mane augino“ šventė baigėsi.

Šventėje dalyvavo per 800 kolektyvų: 225 chorai, 225 šokėjų kolektyvai, 198 Ansamblių vakaro kolektyvai, 55 pučiamųjų orkestrai ir 29 choreografinės grupės iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos.

Švenčionių rajono delegacija atrodė gan solidžiai – 284 moksleiviai ir jų vadovai, iš viso 321 asmuo. Kolektyvų gausa mūsų delegacija lenkė daugelį rajonų, net didesnių – Ukmergės, Telšių, taip pat Širvintų, kaimyninį Ignalinos ir kt. Delegacijos vadovas Petras Slabada pastebėjo, kad nuo praėjusios dainų šventės Lietuvoje kolektyvų gerokai sumažėjo. Čia galime pasidžiaugti mūsų rajono kultūriniais pasiekimais. Pas mus kolektyvų ne tik nesumažėjo, bet ir dar išsiplėtė. Po griežtos rengėjų atrankos teisę dalyvauti šventėje iškovojo stipriausi.

Dainų dienoje dalyvavo Pabradės meno mokyklos jaunučių choras (vadovė Gražina Gumuliauskienė), Švenčionių meno mokyklos choras (Ilona Vinikaitė), Pabradės fanfarinis orkestras ir Pabradės kultūros centro Pavoverės filialo pučiamųjų orkestras, abiejų kolektyvų vadovas Bronislovas Vilimas.

Šokių dienoje dalyvavo Švenčionėlių meno mokyklos jaunučių šokių grupė „Lūgnė“ (vadovė Rasa Kalendienė), Švenčionėlių meno mokyklos merginų šokių grupė „Lūgnė“ (Virginija Subelienė), Švenčionių meno mokyklos klasikinių šokių grupė „Šėlsmas“ (Edita Račinskienė). Šokių dienoje puikiai pasirodė ir dalyvavo finale gausiausias - Pabradės meno mokyklos šokių kolektyvas „Gelmė“, turintis net keturias grupes (vadovės Agnė Rickevičienė ir Živilė Junevičiūtė). Šventėje dalyvavo ir dar vienas Pabradės meno mokyklos kolektyvas – šokių grupė „Dangiukai“ (Lilia Andrukianec).

Ansamblių vakare dalyvavo Švenčionių meno mokyklos vaikų dainų ir šokių ansamblio „Aukštaitukas“ jaunių ir jaunuolių grupės (vadovė Jolanta Razmienė) ir Švenčionėlių meno mokyklos liaudies instrumentų ansamblis (kanklininkės, vadovė Milda Matijošiūtė).

Neliko nepastebėti talentingi mūsų kolektyvų vadovai – šokių dienos „Laiko vaikai III dalies „Pavogtas laikas“ vyr. baletmeisterė buvo Agnė Rickevičienė, asistenčių darbas patikėtas Živilei Junevičiūtei ir Virginijai Subelienei.

Beveik savaitę (su repeticijomis) Vilniuje praleidusiai rajono moksleivių meno kolektyvų delegacijai labai padėjo visą laiką buvę kartu su atlikėjais 7 geltonųjų autobusėlių vairuotojai, taip pat labai draugiški ir paslaugūs dviejų „Svirkos“ autobusų vairuotojai. Jie ne kartą gelbėjo lietuje permirkusius moksleivius, operatyviai reagavo į visus prašymus. Už tai delegacijos vadovas Petras Slabada jiems labai dėkingas. Taip pat, žinoma, ir Švietimo ir mokslo ministerijai, kuri finansavo moksleivių nuvežimą, apgyvendinimą ir maitinimą.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ