Mes turime 381 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1970
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18171
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94201
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sveikatos semtis – į gamtą

2012 m. liepos 21 d.,šeštadienis Nr.55 (1198)

Niekas nepaneigs, kad sveikame kūne ir siela sveika. Visiškai aišku ir tai, kad savo sveikata pasirūpinti pirmiausia turime patys.

Švenčionėlių lopšelio – darželio „Vyturėlis“ darbuotojos ne tik ugdo vaikų sveikos gyvensenos įgūdžius, bet rūpinasi ir savimi: vienos vakarais nužingsniuoja po gerą galą kelio, kitos mina dviračių pedalus, atsakingai renkasi maisto produktus. O kai ateina vasaros atostogų metas, draugiškai važiuojame semtis jėgų į gamtą. Ir taip jau ketvirti metai. Dviračiais riedame apie 10 – 15 kilometrų. Jau esame aplankę gražiausias Žeimenos upės pakrantes, aktyviai ilsėjomės prie Keruočio, Žeimenio ežerų. Nors ir numynusios ne vieną kilometrą, energijos ir jėgų nestokojame. Todėl kiek atsikvėptelėjusios žaidžiame kvadratą, tinklinį, pliuškenamės vandenyje. Sugalvojame ir konkursų. Argi neįdomu, kuri spartuolė greičiau pririnks stiklinę uogų, prigrybaus kraitelę grybų. Ropščiamės, kuri pirma nugalės kalvą ar kalnelį – startas papėdėje, ten pat ir finišuojame. Renkame vaistažoles, iš kurių vėliau verdame kvapnią arbatą. O ir kitos miško gėrybės atsiduria ant popiečio stalo.

Mūsų repertuare smagios dainos, pokštai, turiningi pokalbiai. Vakare namiškiams vežame kupiną įspūdžių bagažą, o ir pačios – pailsėjusios, atsigavusios ir draugiškai laimingos.

Šįmet žygio dalyvės nusprendė pasiaiškinti, kuri gi pati aktyviausia (nors visos nepėsčios: ir greitos, ir išradingos, ir sumanios). Ir ką jūs manot? Pasirodo, pati ypačiausia mūsų direktorė Aldona Čuvalova. Ji dalyvavusi visose išvykose, suradusi ir pasiūliusi įdomiausias vietas. O ir drąsuolė – net lietus jai netrukdo pirmai pradėti maudynes, į kurias paskatintos jungiasi ir kitos. Už tokius nuopelnus savo ir mūsų sveikatai ponia Aldona gavo prizą.

Ne šiaip sau čia pasakoju apie mūsų sveiką laisvalaikį, bet siūlau visiems, ypač darboviečių kolektyvams, išbandyti aktyvų ir turiningą poilsį. Patikėkit, atsigauna ir kūnas, ir siela, o tarpusavio santykiai tampa dar stipresni, ryšiai tvirtesni.

Turime planų ir ateičiai. Tikimės aplankyti tas Lietuvos vietas, kurios didžiuojasi ne tik gražia gamta, bet ir šlovinga praeitimi. Norime ir baidarėmis paplaukioti, mąstome ir apie žygį pėsčiomis. Žodžiu, kūrybiškumui ir fantazijai – žalia šviesa.

Jadvyga BOJARŪNIENĖ
Švenčionėlių lopšelio – darželio „Vyturėlis“ visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

 

 
Reklaminis skydelis