Mes turime 470 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2699
mod_vvisit_counterŠią savaitę:9109
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90858
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kodėl VW Passat B5 net ir po 20 metų yra populiariausias automobilis Lietuvoje?

2022 m. sausio 26 d.

Patikrinus keletą statistikų galima pastebėti, kad Lietuvoje dominuoja apie 15 metų amžiaus automobiliai. Šiuose skaičiuose atsispindi šalies pragyvenimo lygis, kadangi naujo automobilio pirkimas daugeliui gyventojų yra tabu. Tačiau, patikrinus automobilių skelbimus internete galima pastebėti, kad pats populiariausias automobilis Lietuvoje yra tikras „tautovežis“ – 20 metų senumo Volkswagen Passat! Kodėl būtent šis modelis pasirenkamas taip dažnai?

 

Žema kaina

Viena pagrindinių priežasčių yra žema automobilio kaina. Šiandien šį modelį su galiojančia technine apžiūra drąsiai galite įsigyti neišleisdami nė tūkstančio eurų! Žmonės labai dažnai šį modelį renkasi kelionėms į darbą, kadangi dyzeliniai varikliai pasižymi puikia ekonomija. Tai taip pat yra puikus derinys ką tik vairuotojo pažymėjimus gavusiems jaunuoliams.

 

Paskutinis modelis su paprastu varikliu

Lietuviai be galo mėgsta Volkswagen grupės siūlomus 1.9 TDI variklius. Šiuose modeliuose buvo siūlomos daugeliui pažįstamos 66 kW bei 81 kW variacijos, kurios yra labai paprastos konstrukcijos, naudoja mechaninius degalų purkštukus ir vos keletą elektroninių sistemų. Tai suteikia mažas kuro sąnaudas, ypatingai gerą patikimumą, paprastą remontą, o galios pilnai pakanka kasdienėms kelionėms.

Tačiau, kaip ir nemažai kitų dyzelinių automobilių, VW Passat modeliai su 1.9 TDI varikliais taip pat gali sukelti problemų šaltais žiemos rytais. Norint visada be problemų užvesti automobilį, svarbu pasirūpinti kokybiškomis kaitinimo žvakėmis bei nauju akumuliatoriumi.

 

Atsarginių dalių gausa

Turbūt nepavyktų rasti autolaužyno, kuriame nerastumėte kalno atsarginių dalių, skirtų VW Passat automobiliams. Negana to, dėl didelės pasiūlos ir sumažėjusios automobilio kainos, daugelis dalių yra labai pigios. Pavyzdžiui, dyzelinį variklį galite įsigyti vos už 50 eurų! O jeigu ieškosite naujų detalių – jų taip pat turės paruošusi kiekviena autodalių parduotuvė.

 

Praktiškas

Galų gale, ne veltui Volkswagen Passat yra žinomas kaip Lietuvos tautovežis. Tai yra ne tik patikimas, ekonomiškas, bet ir labai talpus automobilis – užvertus galines sėdynes galėsite mėgautis net 1600 L talpos bagažine!

Nors vairuotojai ir mėgsta prabangius ir modernius automobilius, kasdieniam naudojimui bei darbui dažniausiai reikia pigumo ir patikimumo – būtent tai ir suteikia šis „tautovežis“.