Mes turime 284 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:258
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16459
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92489
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Žaliosios atliekos priimamos nemokamai ir patogiu laiku

2012 m. liepos 18 d.,trečiadienis Nr.54 (1197)

Pavasarį baigti statyti Švenčionėlių dumblo apdorojimo įrenginiai iš dumblo ir žaliųjų atliekų pradėjo gaminti kompostą. Praėjusią savaitę suformuoti pirmieji kaupai. Įrenginių operatorius – UAB „Biastra“ iš viso rajono įmonių ir privačių asmenų žaliąsias atliekas priima nemokamai. Per keletą mėnesių pasigamins kompostas, kuris puikiai tinka laukams tręšti, ypač auginant grūdines ir energinius augalus. Kompostas bus atiduodamas gyventojams taip pat nemokamai. Priimamos visos žaliosios atliekos – nupjauta žolė, šiaudai, lapai, medžių šakos, spygliai ir pan. Žaliosiose atliekose negali būti jokių kitų atliekų – buitinių, popieriaus, plastiko ir kt.

Atliekas reikia atvežti į dumblo apdorojimo aikštelę buvusio Pliauškių sąvartyno vietoje. Atliekos pasveriamos, išrašomas kvitas, kad žmogus prireikus turėtų kuo pagrįsti, kaip jis tvarko žaliąsias atliekas. Iškrauti reikia pačiam, jeigu atliekos maišuose, jas reikia iškratyt, todėl patartina važiuojant nesipuošti.

Aikštelė dirba pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais nuo 11 val. iki 19 val., šeštadieniais – nuo 9 val. iki 16 val. Objekte dirba operatorius Danius Raginis. Jis suteiks informaciją apie atliekų priėmimą telefonu: 8 602 33364.

„Švenčionių krašto“ inf.
 

 
Reklaminis skydelis