Mes turime 337 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1312
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33688
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115437
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Laiko dulkes nužėrus

2021 m. spalio 23 d.

„Vilniaus rytojus“, 1937 m. sausio mėn. 26 d. (antradienis), Nr. 8 (798)

Švenčionių apskr. Raškutėnai, Kaltanėnų valsč.

Dėl vietos skaityklos

Vietos gyventojo Justino Martinkėno name yra lietuviška skaitykla. Kažkam ši skaitykla nepatiko ir jie praėjusių metų pabaigoje pranešė apskrities storastai, kad skaityklos namas esąs pastatytas ne vien J.Martinkėno, bet ir lietuvių visuomenės lėšomis. Ryšium su tuo J.Martinkėnas gavo apskrities storastas raštą, kad jo namas būtų nugriautas. J.M. pro storastą apeliavo vaivadai. Tuomet storasta J.M. apeliaciją sulaikė ir pasikvietė jį ištardyti. Tardymo metu išaiškinta, kad storastijai atsiųstos apie skaityklą ir J.M. namą žinios buvo neteisingos. Tuomet storasta savo sprendimą sulaikė ir leido skaityklai toliau veikti.

Kalėdų švenčių proga vietos „Ryto“ mokyklos vedėja p-lė Žižmaraitė buvo surengusi savo mokiniams Kūčių vakarienę ir eglutę, kur dalyvavo ir Kaltinėnų klebonas kun. N.Vaišutis. Vaikai – Eucharistijos karžygiai deklamavo, giedojo dainavo, žaidė.

Vietos jaunimas surengė Naujiesiems Metams pasitikti arbatėlę. Buvo susirinkęs beveik visas šio sodžiaus jaunimas. Buvo kalbų, deklamacijų, dainų, žaismų ir šokiai.

Jaunutis.