Mes turime 456 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4646
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24426
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94673

Kur galima panaudoti sezamų aliejų?

2021 m. spalio 13 d.

Sezamai yra vienos iš sėklų, kurias galima panaudoti norint pagardinti arba pridėti specialaus, tačiau ne ryškaus skonio į mūsų gaminamus patiekalus. Tačiau, ar kada pagalvojote apie sezamų aliejų, kuris yra puikus ingredientas ne tik maisto gaminime, bet dėl turimų savo vertybinių savybių yra naudojamas ir grožio procedūrose. 

Kaip atskirti, kad jūsų pasirinktas aliejus yra kokybiškas?

Šiuolaikiniame pasaulyje itin aktyviai sekama naujienos, kurios yra susijusios su ekologiškumu ir natūralumu. Dauguma aliejų, dėl savo turimų vertingų savybių, išstumia įvairias chemines priemonės iš kosmetikos industrijos. Žinoma, tokiu atvejų atsiranda ir gamintojų, kurie nori pasipelnyti ir neatsižvelgdami į ekologiškumo keliamus klausimus, aliejus perdirba naudojant cheminius elementus. Tam, kad galėtumėte neapsigauti ir įsitikinti, kad sezamų aliejus yra kokybiškas, atkreipkite dėmesį į:

  • aliejus yra nerafinuotas, šalto spaudimo

  • aliejus gali turėti drumzlių pėdsakų, o tai įrodo jo kokybė (kad pagamintas iš natūralių medžiagų)

  • jeigu sezamo sėklos prieš spaudimą buvo kepinamos, tuomet aliejaus spalva bus tamsi bei itin intensyvaus aromato. Na, o jeigu sezamo sėklos nebuvo skrudinamos, aliejus bus šviesesnis, silpnesniu aromatu ir gali net priminti riešutų kvapą.

Sezamų aliejus gelbsti tuos, kas turi silpnus plaukus

Tie, kas turi bent jau iki pečių plaukus, jau gali skųstis susilpnėjusiais plaukais, galiukų lūžinėjimais, spalvos nublukimu, žvilgesio praradimu ir dar begalę papildomų problemų, kurios gali ištikti su plaukais. Tam, kad nereikėtų per daug vargintis, stresuoti ir įsigyti brangių plaukų priežiūros priemonių, kurios visiškai nepadeda, galite pasinaudoti sezamų sėklų aliejaus pagalba. 

  • Juodųjų sezamų aliejaus yra siūlomas tiems, kas jaudinasi dėl atsiradusių žilų plaukų. Pašildykite sezamų sėklų aliejų ir įtrinkite jį į plaukų šaknis bei galiukus. Tokiu būdu suaktyvės galvos kraujotaka, o plaukai bus pamaitinti reikiamomis medžiagomis ir galės jūs džiuginti savo sodresne spalva (šią procedūrą reikia kartoti reguliariai). 

  • Jeigu vis negalite atsikratyti pleiskanų, sezamų aliejų įmasažuokite į galvos odą ir palikite per naktį. 

  • Sezamų sėklų aliejus pasižymi stipriu antibakteriniu poveikiu ir yra naudojamas su kitais eteriniais aliejais, o tai gali padėti atsikratyti utėlių.

  • Plaukų dažymas ir kitos priemonės nualina mūsų plaukus, o taip jie praranda savo gyvybingumą. Reguliarus sezamų sėklų aliejaus naudojimas padeda atstatyti pažeistą plauką, jo struktūrą bei suteikia jiems natūralaus žvilgesio.

  • Jeigu jūsų plaukai linkę išsausėti - į savo plaukų kondicionierių įmaišykite sezamų sėklų aliejaus. Žinoma, šį mišinį ant plaukų reikėtų palaikyti ilgiau, kad plaukai galėtų tinkamai įsisavinti visas gerąsias savybes.  

  • Sezamų sėklų aliejus, kuris giliai įsiskverbia į plauką - skatina plaukų augimą bei gerina kraujotaką.

Sezamų aliejus padeda ir tiems, kurie turi problemų su oda

Sezamų aliejus pasižymi savo lengva tekstūra, kuri puikiai įsigeria į odą ir nepalieka nemalonaus riebumo jausmo ant jūsų odos. Sezamų sėklos, kurios savo sudėtyje turi antioksidantų yra stabdomas senėjimo procesas, o tai reiškia, kad medžiagų apykaita yra nuolat spartinama, išsaugomas jos glotnumas ir tonusas bei naikinamos smulkiosios raukšlelės. Taip pat sezamų sėklų aliejus padeda pašalinti nešvarumus ir negyvos odos likučius nuo jūsų veido odos. Šis aliejus sukuria puikią apsaugą nuo UV spindulių ir kitų žalingų aplinkos veiksnių, todėl saulėje galėsite kaitintis ramia galva! Sezamų sėklų aliejus gelbsti ir tada, jeigu „padauginote“ saulės ir dabar kenčiate nuo nudegimų (aliejus malšina skausmą ir leidžia odai greičiau atsigauti).