Mes turime 376 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3111
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19312
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95342
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Savivaldybėms bus perduoti sodininkių bendrijų vidiniai keliai

2012 m. liepos 11 d.,trečiadienis Nr.52 (1195)

Seimas priėmė Sodininkų bendrijų įstatymo pataisų projektą, kuriuo sodų bendrijose bendrojo naudojimo žemėje esantys vidaus keliai, atlikus jų kadastrinius matavimus ir nerengiant naujo teritorijų planavimo dokumento, bus perduoti savivaldybei valdyti ir tvarkyti nuosavybės ar patikėjimo teise.

Įstatymas taip pat numato, kad vidaus kelius perdavus savivaldybei už kadastrinių matavimų atlikimą ir jų duomenų įregistravimą Nekilnojamojo turto registre turės sumokėti pati savivaldybė, kuriai už atliktus darbus bus kompensuojama valstybės biudžeto lėšomis. LSA nuomone, atitinkamai turėtų būti finansuojama ir minėtų kelių priežiūra bei išlaikymas, kadangi savivaldybės šiai naujai prievolei lėšų neturi, tačiau naujasis įstatymas to nenumato.

Naujasis įstatymas numato, jog bendrijos bendrojo naudojimo žemėje esanti vandens tiekimo ir (arba) nuotekų tvarkymo infrastruktūra ir valymo sistemos bendrijų iniciatyva iš bendrijų bus išperkamos arba perduodamos pagal esamą jų būklę savivaldybių kontroliuojamiems vandens tiekėjams.

Preliminariais skaičiavimais, šalies vietinių kelių ilgis yra apie 60 tūkst. kilometrų, o sodininkų bendrijų vidaus kelių – apie 15 tūkst. kilometrų.

LSA inf.
 

 
Reklaminis skydelis