Mes turime 393 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4910
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23454
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70780
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. liepos 11 d.,trečiadienis Nr.52 (1195)

Piniginę prarado neaiškiomis aplinkybėmis

Liepos 2 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojo D.A. pareiškimas, kad Švenčionyse parduotuvėje pastebėjo, kad neaiškiomis aplinkybėmis prarado piniginę, kurioje buvo 400 litų, asmens tapatybės kortelė, ir banko mokėjimo kortelė. Įvykis tiriamas.

 

Moterys poilsį paįvairino muštynėmis

Liepos 3 d. įregistruotas Vilniaus rajono gyventojos I.N. pareiškimas, kad poilsio bazėje „Saulėtas kampelis“, ją sumušė bendradarbės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

 

Smurtauja namiškiai

Liepos 3 d. įregistruotas Adutiškio miestelio gyventojos V.S. pareiškimas, kad į namus atėjęs girtas A.D. mažamečių vaikų akivaizdoje grasino susidoroti, sudeginti viską, buvo pasiėmęs dalgį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 145 str. 1 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Pabradės seniūnijos gyventojos M.Z. protokolas – pareiškimas, kad namuose sūnus, būdamas girtas, naudojo fizinį smurtą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

Liepos 6 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos A.M. protokolas - pareiškimas, kad vyras kumščiu vieną kartą sudavė į pakaušį ir pastūmęs į petį trenkė į sieną, tuo sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

 

Išvogė mišką

Liepos 5 d. įregistruotas Sarių seniūnijos gyventojos J.K., kad jai priklausančiame miško masyve, be jos žinios, nupjauta 20 beržų, kurių kelmai buvo uždengti samanomis ir lapais. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Žeimena pasiglemžė dvi gyvybes

Liepos 6 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK OVP specialisto tarnybinis pranešimas, kad Pabradės mieste, prie Žeimenos upės, buvo rastas nuskendęs Z.O., gim. 1964 m. Vyro lavonas be išorinių smurto žymių nukreiptas VT MT ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Liepos 7 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojos pareiškimas, kad Pabradėje, Žeimenos upėje, nuskendo vaikas. Pradėtas ikiteisminis mirties priežasčiai nustatyti.

 

Savaitės įvykių suvestinė

Nuo 2012-07-02 iki 2012-07-09 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 5 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 3 vagystės, 20 viešosios tvarkos pažeidimų, 4 chuliganizmo atvejai, 2 eismo įvykiai, sulaikyti 5 neblaivūs vairuotojai, rasti 8 lavonai, už administracinės teisės pažeidimus nubausta 95 asmenų, 3 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411


Nužudytas paauglys – švenčionėliškis

Praėjusios savaitės viduryje visose žiniasklaidos priemonėse pasirodė šiurpus pranešimas apie Vilniaus rajone netoli Vėliučionių karjere rastą žiauriai nužudytą ir beveik užkatą 15-metį. Netrukus paaiškėjo, kad nužudytasis – švenčionėliškis, aktyviai dalyvavęs paauglių grupės Švenčionėliuose vykdytuose nusikaltimuose ir už tai patekęs į Vėliučionių vaikų socializacijos centrą, iš kurio dažnokai pabėgdavo. Paskutinis pabėgimas su keliais draugais jam buvo lemtingas. Tikrosios žiauraus nužudymo priežastys bus nustatytos ikiteisminio tyrimo metu, o kol kas įtariamieji ir patys to negali paaiškinti – gal dėl pavogto ir sutepto megztinio, gal dėl mergaitės. Pavogę iš kavinės butelį degtinės, paaugliai karjere gėrė. Gal tai ir buvo pagrindinė žiaurumo priežastis.

Nužudytas paauglys praėjusią savaitę buvo palaidotas Mėžionėlių kapinėse. Tarp viduramžiškai žiauriai nužudžiusį berniuką (teigiama, užmėtė akmenimis ir galimai dar gyvą užkasė) įtariamųjų – kurį laiką Švenčionėlių vaikų globos namuose gyvenęs paauglys, įtariama, maždaug prieš metus Švenčionėliuose peiliu sužalojęs jaunuolį. Jis Vėliučionių vaikų socializacijos centre laukė teismo.

„Švenčionių krašto“ inf.