Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5990
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19850
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92207
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ką reikia žinoti apie plastikinių langų priežiūrą, remontą ir orlaides

2021 m. liepos 27 d.

Langai yra vienas iš svarbiausių dalykų, kuriais reikia pasirūpinti, jei norisi saugiai ir šiltai gyventi namuose. Šiais laikais geriausias pasirinkimas yra plastikiniai langai, tačiau dauguma nežino, kaip reikia taisyklingai jais pasirūpinti. Norint saugoti šilumą namuo­se bei užtikrinti gerą ventiliaciją patalpose, būtina atkreipti dėmesį ­į esamas gumines tarpines.

Prieš keičiant ir montuojant langus, verta prisiminti langų montavimo profilius. Vis dažniau montuojant langus yra pasirenkami langų montavimo profiliai. Plastikinių langų profiliai ar aliuminių langų profiliai gali būti montuojant naudojant mūsų parduodamus PROFTHERM langų montavimo profilius. 

Geriausi langų profiliai montavimui priklauso nuo to, kur ir kaip bus montuojamas langas. Mūsų siūlomi profiliai langų apdailai ir montavimui yra pasirenkami, kai norima langą sumontuoti šiltinimo sluoksnyje. Be to jie padeda išvengti šalčio tiltų susidarymo. Šie termo profiliai yra specialiais klijais klijuojami prie sienos, tada papildomai pritvirtinami varžtais, kniedėmis ar kitomis tvirtinimo priemonėmis, kurias rasite Torx. Tai leidžia užtikrinti tvirtumą ir hermetiškumą. Dėl geros šiluminės izoliacijos, dažnai yra pasirenkami kokybiški plastikiniai langų profiliai. Būtent jiems montuoti puikiai tinka langų profiliai PROFTHERM, kurie neleidžia atsirasti šalčio tiltams, yra atsparūs drėgmei, pelėsiui, atlaiko dideles apkrovas.

 

Kodėl reikėtų pakeisti tarpines?

Guminės tarpinės tarnavimo laikas yra 5-7 metai. Jei per šį laikotarpį neatliksite guminės tarpinės priežiūros (jas reikia  išvalyti ir sutepti silikonu), guminė tarpinė suges ir pradės kaupti viduje drėgmę, neapsaugos nuo šalčio, triukšmo ir drėgmės. Neteisingai tvarkant guminę tarpinę, ji praranda elastingumą, tampa kieta ir lengvai paveikiama temperatūros pokyčių: dėl karščio ji prilimpa prie lango profilio ir tampa panaši į kramtomąją gumą, dėl šalčio įtrūkimų ir sukietėja, todėl sandarinimo savybės lango izoliacinės medžiagos sumažėja, triukšmas iš išorės yra lengvas ir šaltas patalpose. Jei drėgmė ir šaltas oras praeina pro uždarą langą, vienas iš požymių rodo, kad susidėvėjusi tarpinė neatlieka savo funkcijos. Šiluma prarandama per nesandarius langus, dėl to reikia pasirūpinti gerais langais ir naujomis tarpinėmis, kuomet statote namą ar atliekate remontą.

 

Kam reikalingos orlaidės arba ventiliaciniai vožtuvai plastikiniuose languose?

Norint išvengti rūko ir rasos ant langų, būtina natūrali ventiliacija. Pakeitus medinius langus plastikiniais langais susiduriama su formų atsiradimo ir langų rūko problema. Mediniai langai kvėpuoja, o plastikas - ne! Vėdinant namą, atidarius langą prarandami visi sandaraus lango veikimai, sunaikinamas įprastas oro mikroklimatas, žymiai sumažėja šilumos naudojimo efektyvumas ir padidėja triukšmo lygis. 

Vožtuvas padės išvengti rūko ir pelėsių ant langų. Visada bus grynas oras, nebus triukšmo, dulkių ir oro srauto. Jie puikiai atspindi ventiliacijos angas, dėlto gali būti naudojami vietoj jų. Koreguodami patalpų drėgmės lygį, sustiprinsite imuninę sistemą, tai reikalinga, kad išvengtumėte virusų ir kitų ligų: astmos, sauso kosulio, nemigos, alergijos, kvėpavimo takų infekcijos ir pagerintumėte miego kokybę. Nuolatinė ventiliacija padės apsisaugoti ir užkirsti kelią virusų ir kitų infekcijų plitimui, o tai svarbu, būtent šiuo epidemijos laikotarpiu.

Tam, kad apsaugotumėte savo augintinius nuo nelaimingų atsitikimų, nuo pasismaugimo lange, kai langas atvertas horizontaliai, rekomenduojame susimontuoti lango ribotuvą. Jis apsaugos jūsų augintinius nuo tykančių pavojų.