Mes turime 363 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3633
mod_vvisit_counterŠią savaitę:36009
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:117758
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Jeigu meras R.Klipčius būtų vykdęs rinkiminius pažadus, migrantų stovykla Švenčionėliams negrėstų – nebūtų vietos

2021 m. liepos 31 d.

Nors visa Lietuva jau seniai aptarinėja, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariai tik antradienį pagaliau rinkosi dėl 16 ha sklypo Švenčionėliuose panaudojimo pabėgėlių stovyklos įrengimui. Buvau išvykęs, todėl negalėjau dalyvauti gyventojų, kuriems rūpi rajono ateitis, susibūrime prie savivaldybės ir pateikti merui svarbių klausimų. Manau, grėsmės akivaizdoje visuomenė turėtų tai žinoti.

1. Kodėl pasiūlyti visi 16 ha, o ne 2 ha? Mero pasiūlytame tokio dydžio sklype ne tik 2000, bet ir 5000 (pagal Briuselio rekomendaciją) migrantų galima apgyvendinti.

2. Kodėl nevykdomas prieš 4 metus priimtas tarybos sprendimas steigti pramonės parką, kurio teritoriją dabar planuojama perduoti migrantų stovyklai. Per ketverius metus savivaldybė nesugebėjo net informacinio stendo įrengti apie paruoštus 10 sklypų investicijų pritraukimui.

3. Kur mero žadėta per paskutinius savivaldybių rinkimus langų gamybos įmonė šioje teritorijoje? Žemė parduota, o investicijų nėra.

4. Tai bus ilgalaikė migrantų stovykla, daugumai jų bus suteikta galimybė jau laisvai judėti... Tvora tampa simboline kliūtimi?

5. Kodėl atsisakoma pagrindinės rajono strateginės krypties – turizmo plėtros?

6. Kodėl nebuvo apsaugotas valstybės turtas – proftechninės mokyklos pastatai, šalia kurių galimai bus statomi nameliai migrantams?.

Rimanto Klipčiaus vadovaujamos rajono valdžios neveiklumas privedė prie jų tokio pasiūlymo, kuris daugeliui rajono gyventojų kelia didelį nerimą.

Kęstutis TRAPIKAS