Mes turime 396 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3503
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19704
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95734
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šabakštynai akį rėžia

2012 m. liepos 4 d.,trečiadienis Nr.51 (1194)

Jau beveik vidurvasaris, akį džiugina žaluma ir žiedai. Tik ne visur šie akiai malonūs vaizdai pasitinka keleivį. Vykdėme europinius projektus, modernizavome gatves, tvarkėme aplinką, o vietoj džiaugsmo matome, kaip šiukšlės toliau akis bado. Redakcija sulaukė tokia netvarka mieste nepatenkintų žmonių priekaištų. Gyventojai pastebi, kad Pabradė ir Švenčionys neblogai tvarkosi, ko negalima pasakyti apie Švenčionėlius. Šiuo metu į akis labiausiai krinta ir nevalyvumą pabrėžia peraugusi nenupjauta žolė. Beje, ji gali būti ir sveikatai pavojinga, nes aukštoje žolėje veisiasi erkės, kai kur žmonės nuogąstauja, jog net gyvačių gali atsirasti.

Liepų gatvė galėtų būti Švenčionėlių pasididžiavimas, bet ir čia yra tikrų tikriausių gyvatynų, kurių, atrodo, niekas nesirengia tvarkyti. Pirmiausia – plati šalikelė priešais Mėžionėlių kapines, kurioje prašyte prašosi pasodinamas parkelis. Dabar čia plyti baisus šabakštynas šiukšlių priverstas, netoli Liepų gatvės sankryžos riogso surūdijusi kažkieno palikta mašina. Važiuodami ir eidami lankyti artimųjų kapų, žmonės pečiais gūžčioja – ar čia yra šeimininkas? O juk užtektų gero noro, keleto viešųjų darbų darbininkų ir prisiminti nepelnytai primirštą dalgelį. Taip, būtent dalgelį, o ne su trimeriu, skirtu sunkiai prieinamoms vietoms pjauti, po lygią pievą burzginti. Tą patį galima pasakyti ir apie Švenčionėliuose Vilniaus ir Mėžionėlių gatvėse esančius dilgėlėmis užžėlusius pušynėlius, Vilniaus gatvėje tokį pušynėlį darko dar ir buvusio „Vasaros“ alubario lūženos. Ošiantys pušynai galėtų būti miesto puošmena, bet reikia šeimininko rankos, o miesto seniūnui, atrodo, visa tai nė motais.

Dažnas vaizdas – kieme žolė nupjauta, o už tvoros veši piktžolės. Aplinkos tvarkymo taisyklės numato atsakomybę prie nuosavų namų prižiūrėti ir šaligatvį arba šalikelę bei gatvę iki pusės važiuojamosios dalies. Šią pareigą turėtų priminti seniūnas, bet ar daug kiemų jis aplankė? Pone seniūne Algi Žeimy, kviečiame atlikti savo pareigas.
 

 
Reklaminis skydelis