Mes turime 258 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:807
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25937
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73263
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

MTG Futbolas taikai

2012 m. birželio 27 d.,trečiadienis Nr.49 (1192)

2012 m. gegužės 30 d. – birželio 1 d. Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje, jau trečius metus iš eilės vyko labdaros renginys „MTG futbolas taikai“, skirtas Lietuvos vaikų globos namų auklėtiniams. Socialinę iniciatyvą organizavo žiniasklaidos koncernui MTG priklausančios televizijos „Viasat“ ir TV3 kartu su Lietuvos futbolo federacija. Taip pat čia startavo jubiliejinė, dešimtoji, „Išsipildymo akcija 2012“, inicijuojama TV3 televizijos ir „SEB banko“. Renginio tikslas – skatinti vaikų socialinį užimtumą, integruoti globotinius į įvairią laisvalaikio veiklą, ugdyti toleranciją sportui ir skatinti bendravimą su bendraamžiais.

Tris dienas trukusiame renginyje dalyvavo 200 vaikų, nuo 9 iki 14 metų, iš įvairių Lietuvos vietovių: Alytaus, Kauno, Vilniaus, Panevėžio, Ukmergės, Šiaulių ir kitų miestų bei miestelių. 32 komandos atstovavo įvairioms Europos šalių rinktinėms. Švenčionių rajono Socialinių paslaugų centro komanda atstovavo Portugalijos šaliai. Po septynerių rungtynių B grupėje mūsų komanda surinko 11 taškų ir pateko į aštuntfinalį. Aštuntfinalyje visos komandos buvo gerai nusiteikusios ir pasiruošusios lemiamoms kovoms. Aikštėje susitikome su Šveicarijos komanda. Rungtynėse teko pripažinti varžovų pranašumą. Pralaimėjome rezultatu 1:3.

Akademijoje mes ne tik žaidėme futbolą, bet ir susitikome su senais draugais, atradome naujų, turiningai praleidome laiką: lankėmės Zoologijos sode, žiūrėjome „Forum Cinema“ Akropolyje animacinį filmuką „Toras“, dalyvavome muzikiniame konkurse ir miklinome protus TV3 reporterio Mindaugo Rainio organizuotoje viktorinoje „Protų mūšis“. Susipažinome ir bendravome su Vilniaus „Žalgirio“ ir Panevėžio „Ekrano“ komandų futbolininkais, TV3 kanalo žvaigždėmis ir šalyje žinomais žmonėmis ir kartu žaidėme draugiškose rungtynėse. Aikštėje mus visus suvienijo futbolas.

Ne visuomet rungtynėse svarbiausias yra rezultatas. Svarbiausia – dalyvavome varžybose, turėjome galimybę išbandyti savo jėgas, kartu džiaugėmės maloniomis pergalės akimirkomis ir kartu išgyvenome pralaimėjimą.

MTG futbolo turnyro nugalėtojų taurę išsaugojo alytiškiai. Rudenį jie keliaus į Norvegiją, kur tarptautinio turnyro „MTG futbolas taikai“ etape atstovaus Lietuvai bei dalyvaus įvairiuose mokymuose apie pasaulinės taikos ir tolerancijos svarbą.

Apdovanojimų ceremonijoje neliko nuskriaustųjų. Kiekviena komanda gavo HUMMEL sportinę aprangą, futbolo kamuolius ir atminimo dovanas.

Anželika BARTAŠEVIČ
Švenčionių rajono Socialinių paslaugų centro socialinė pedagogė