Mes turime 165 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1529
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4922
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52248
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ne tarnyboje buvęs pasienietis padėjo sulaikyti kontrabandinių cigarečių krovinį ir jo nešiką

2021 m. balandžio 10 d.

Balandžio 3 d. VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai gavo informacijos apie galimai įvykdytą neteisėtą veiklą. Į užkardą paskambinęs ne tarnybos metu buvęs joje tarnaujantis pasienietis pranešė Švenčionių rajono Adutiškio miestelyje pastebėjęs, kaip Baltarusijos pusėje du vyrai iš automobilio ėmė juodos spalvos ryšulius ir nešė prie valstybes skiriančios apsauginės tvoros. Pasienietis įtarė, kad ryšuliai galimai buvo permesti į Lietuvos teritoriją.

Nedelsiant į įvykio vietą nuvykęs pasieniečių ekipažas pamatė palei miesteliu tekančią Kamajos upę einančius du vyrus. Jie buvo apie 200 metrų nuo valstybės sienos su Baltarusija ir nešėsi po ryšulį. Pastebėję pasieniečius, nešikai krovinį metė ir spruko link netoliese esančių ūkinių pastatų ir spėjo pasislėpti.

Po valandą besitęsusios paieškos vieną iš nešikų pasieniečiai sulaikė Adutiškio gatvėje. Tai - 24-erių Švenčionių gyventojas.

Patikrinę per tvorą permestų juodu polietilenu apvyniotų ryšulių su pritvirtintomis petnešomis turinį, pasieniečiai rado 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tai jau ne pirmas atvejis, kai baltarusiški rūkalai į Lietuvos teritoriją „atskrenda“ per valstybes skiriančią apsauginę tvorą fiziškai nepažeidžiant sienos linijos.

Dėl šio įvykio švenčioniškiui pradėta administracinė teisena. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų.

Po apklausos pasieniečiai nešiką paleido. Jam įteiktas šaukimas atvykti į teismą, kuris nagrinės šią bylą. Cigaretės saugomos Adutiškio pasienio užkardoje.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės inf.