Mes turime 321 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1300
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17501
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93531
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kai nėra verslo, yra niša – kurti verslą

2012 m. birželio 13 d.,trečiadienis Nr.45 (1188)

Pradėjusios teikti naujas paslaugas mūsų rajone ir visoje Aukštaitijoje „REMAX Capital“ bendrovės atstovas Danas GAŠKAUSKAS dalinasi mintimis apie tokių paslaugų poreikį, jų naudą žmonėms, perspektyvas.

 

Ar tinkamas laikas naujai veiklai, kai daug kas merdi?

Manau, „REMAX Capital“ galėjo būti mūsų rajone jau daug metų, bet ir dabar – tinkamas laikas. Kai nėra verslo, atsiranda gera galimybė kurti verslą. Pažiūrėkite, kiek stovi apleistų pastatų, vos gyvų įmonėlių, visa tai juk galima atgaivinti, įsukti verslą, pritraukus investicijas.

 

Pristatykite išsamiau „REMAX“ veiklą?

„REMAX“ teikia profesionalias tarpininkavimo ir konsultavimo paslaugas. Sutikite, kad tinkamai įvertinti turtą ir jį parduoti geriausiomis sąlygomis sugeba toli gražu ne kiekvienas. Jeigu netaisome dantų patys arba vieni kitiems, o einame pas stomatologą, tai kodėl visa kita, ko neišmanome, turėtume daryti patys? Už optimalų 3-10 proc. atlygį profesionaliai tai atliks „REMAX“.

REMAX specializuojasi tarpininkavimo srityje perkant, parduodant ir nuomojant nekilnojamąjį turtą, padeda sutvarkyti visus reikiamus dokumentus, susijusius su nekilnojamojo turto verslu, konsultuoja klientus aktualiais nekilnojamojo turto klausimais, analizuoja ir komentuoja procesus nekilnojamojo turto rinkoje.

Šiuo metu ir šalyje, ir rajone apstu sunkiai besiverčiančių įmonėlių. Skolose skendintys savininkai kankinasi, nežinodami, ko griebtis. Žinių stoka jiems neleidžia rasti finansinių sprendimų. Mes galime jiems pasiūlyti įvairius variantus – parduoti verslą ir imtis kitko, išnuomoti patalpas ir įrengimus, surasti partnerius ir tapti bendros, atgaivintos įmonės bendrasavininkais ir kt. Mano nuomone, šios paslaugos – didžiausias vaistas mūsų ekonomikai.

 

O paslaugos privatiems asmenims?

Teikiame paslaugas ir privatiems asmenims. Žmogui dažnai būna sunku ne tik parduoti, bet ir įvertinti savo turtą. Jis kaip skaičiuoja? „Reikia sūnui mašinos, dukrai buto, tai mišką parduosiu už tiek, kad abiems užtektų“... Deja, yra rinkos vertė, kiti faktoriai, kurie įtakoja kainą. Kaip minėjau, tik profesionalas gali nustatyti tikrąją kainą ir padėti parduoti už geriausią kainą.

 

Ar siūlote pagalbą ir pradedantiems verslą?

Be abejo, jeigu tik žmogus turi gerą idėją, mes žinome iš kur paimti pinigų. Beje, reikia nepamiršti, kad dar veikia ES paramos programos. „REMAX“ turi gerų specialistų, analitikų, kurie sėkmingai rašo projektus, turi tokios veiklos patirtį didžiuosiuose miestuose. Šiuo metu sėkmingai dirbu Visagine su dviem projektais, kurių bendra vertė 8 mln. Lt. Esame pasirengę to imtis ir mažesniuose miestuose. Per ilgai kalbama apie būtinybę gaivinti regionus. Mes imamės tai daryti realiai.

 

Daug kas sako, kad šiuo metu parduoti turtą neapsimoka...

Sakyčiau, atvirkščiai. Dabar labai geras metas parduoti nekilnojamąjį turtą. Į auksinių kainų laikus jau nebegrįšime, o ateityje bus dar sudėtingiau. Pirmiausia todėl, kad keičiasi žmonių poreikiai. Buvo madinga poilsiui turėti sodybas arba nuomotis savaitgaliui. Ši mada praeina, nes kainos Lietuvoje labai aukštos. Už savaitgalio kainą Lietuvoje, užsienio kurortuose galima poilsiauti visą savaitę, kai „viskas įskaičiuota“. Reikia pripažinti, kad poilsiui infrastruktūra pas mus nesukurta.

Nesakau, kad dabar lengva parduoti sodybas ar kitą turtą, pirkėją surasti tikrai sunku, bet ateityje bus dar sunkiau, kainos dar labiau kris.

 

Norintys parduoti žemę ir mišką laukia normalių kainų, kai po dvejų metų baigsis apribojimas, draudžiantis žemę parduoti užsieniečiams...

Kas nori, teisėtai perka ir dabar Lietuvoje įkurtų įmonių vardu. Pažįstu Baltarusijos pilietį, kurio Lietuvoje įkurtai firmai priklauso apie 4 tūkst. ha, jam pardavė žemę nemažai ir mūsų rajono gyventojų. Laukimas gali atnešti daug nusivylimo. Todėl visais atvejais pirmiausia siūlyčiau konsultuotis su specialistais. Esame Jūsų paslaugoms!

Irena PAULIUKEVIČIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis