Mes turime 449 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4605
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14792
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90822
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šilumos siurbliai – ekologiška, ekonomiška, patvaru

2020 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis, Nr.71 (1986)

Paskutiniu metu labai daug ir labai garsiai kalbama apie ekologiją, kuri įvardijama kaip vienas svarbiausių dalykų žmogaus gyvenime. Kodėl ji taip sureikšminama? Kadangi gamta yra visų mūsų namai ir kaip ja rūpinsimės – taip ji mums atsidėkos ir tokiomis sąlygomis gyvensime.


Viena patraukliausių šildymo alternatyvų yra šilumos siurblys oras-vanduo. Tai puikus pasirinkimas ir tokiu atveju, kai tikimasi sutaupyti kuo daugiau energijos, ir kai tikimasi, kad žmogaus gyvenimo kokybė bus geresnė, tačiau tam nebus reikalingos didelės gamtos sąnaudos. Siurbliai pakeičia senas šildymo technologijas kaip kad krosnys, pečius, net dujinis šildymas, kuris dažnai vadinamas atgyvena. Svarbiausia, kad siurbliai oras-vanduo gali būti jungiami prie sistemų, kurios jau yra įdiegtos namuose: radiatoriai arba grindinis šildymas.

Šie siurbliai rūpinasi ne tik tinkamu mikroklimatu, tačiau taip pat ir  šiltu vandeniu be kurio gyvenimas nebūtų patogus. Įsigijus oras-oras – galima džiaugtis ir namų kondicionavimo sistemomis, tad įranga bus naudojama visus metus tobulam namų mikroklimatui kurti.

Tiesa, kai sistema reikalinga ne tik dėl šildymo, tačiau ir kitų funkcijų – apie tai reikia galvoti iškart, kadangi specialistai, kurie teikia konsultacijas – vertina poreikius ir pagal tai pasiūlo tinkamiausias sistemas.

Žinoma, būdami ekologiški siurbliai taip pat „reikalauja“ energijos, tačiau elektros suvartojimo kaštai yra tokie maži, kad dažniausiai namuose net nevertinami kaip svarbūs. Suvartodami vos 1 kW siurbliai gali pagaminti apie 5,6 kW energijos, kuri skirta namų šilumai išgauti ir tuo pačiu tolygiai suskirstyti po namus.

Žinoma, dėl detalesnio pasirinkimo visada reikia tartis su specialistais, kadangi šiuo metu pasiūla rinkoje labai plati. Galima rasti tokius siurblius, kurie skirti tik vandeniui šildyti arba kurie gali šildyti vandenį ir tuo pačiu užtikrinti, kad namų oras bus šiltas. Kaip jau minėjome – vieni gali būti skirti tik namų šildymui, o kiti – ir vėsinimui, galiausiai, kinta sistemų galingumas bei kitos charakteristikos, kurias reikia įvertinti ir kurios garantuoja, kad namuose visada bus tobulas mikroklimatas. Be to, įvertinkite ar iš kart galite įsigyti kokybišką prietaisą. Nepamirškite, kad šilumos siurbliai oras - vanduo pirkimas lizingu gali tapti jums tinkamu pasirinkimu.