Mes turime 177 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1051
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4444
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51770
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Populiariausia šalies partija – Darbo partija – rinkimus pasitinka kupina ryžto

2012 m. gegužės 30 d.,trečiadienis Nr.41 (1184)

Penktadienio vakarą Kaune Aleksandro Stulginskio universitete vykusiame penkioliktame Darbo partijos suvažiavime buvo pristatyta ir patvirtina partijos programa bei partijos kandidatų sąrašas vienmandatėse bei daugiamandatėje apygardose.

Pradėdamas savo kalbą suvažiavimo delegatams V.Uspaskichas pabrėžė, kad Darbo partijos branduolį daugiausia sudaro verslininkai, jie ir formuoja šalies gerovės pagrindą. Teisėsaugos puolamas dėl vadinamosios „juodosios buhalterijos“ bylos politikas drąsino partiečius: „Drąsiai galiu pasakyti, kad Lietuvoje mums niekas nepakenks: nei korumpuota teisėsauga, nei viešai metami nepagrįsti įtarimai ar bet kokių konkurentų pinklės. Darbo partijos niekas neįveiks ne todėl, kad mes pirmaujame reitinguose, bet todėl, kad mus vienija žmonės ir jų tikėjimas Lietuva“. Jis sakė, kad byla esą yra sufabrikuota, ir stebėjosi, jog Darbo partijos mitingą prieš teisėsaugą ir ydingą teismų sistemą prie Seimo ėmėsi komentuoti net Konstitucinio Teismo pirmininkas bei Teisėjų taryba. Politiko nuomone, „jie jaučia, kad ateityje Darbo partija taps reali jėga, galinti suardyti klaninę Lietuvos sistemą“. Dabartinėms valdančioms partijoms V.Uspaskich pažėrė kritikos dėl morališkai sutryptos Lietuvos, begalinio žmonių nusivylimo, neregėto masto emigracijos, beatodairiško skolinimosi ne investicijoms, o šiai dienai - „pravalgymui“ ir daugelio kt. ydų.

Į Darbo partijos suvažiavimą atvykęs Europos Liberalų demokratų ir reformų partijos (ELDR) - kurios nare Darbo partija tapo prieš kelias savaites – pirmininkas Grahamas Watsonas, sveikindamas darbiečius savo kalboje nemažai dėmesio skyrė Darbo partijos bylai ir situacijai, susiklosčiusiai teisinėje mūsų valstybės sistemoje. Pasak jo, kai partijos pirmininkas V.Uspaskich ir visa Darbo partija yra persekiojama dėl nesusipratimų buhalterijoje ir finansuose, tai nėra gerai. Darbo partijos bylai pasibaigus, jis reikalaus išsamaus šio proceso tyrimo Europos Parlamente. Lietuva pralaimi 90 proc. bylų Europos Žmogaus teisių teisme.

Populiariausios partijos suvažiavimą sveikinti atvyko daugelio partijų atstovai, visi žadėjo per rinkimus elgtis korektiškai, o po rinkimų bendradarbiauti, nepaisant to, kad kai kurioms jų patekti į Seimą pagal gyventojų apklausas nė nesišviečia... Suvažiavimo dalyvius sveikino Lietuvos valstiečių liaudininkų ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis, socialdemokratas Zigmantas Balčytis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovė Marija Rekst, liberalcentristų atstovas Gintautas Babravičius, tvarkietis Valentinas Mazuronis, liberalas Rimantas Mikaitis ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Vygandas Gudėnas.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ