Mes turime 336 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4722
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14909
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90939
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2020 m. gegužės 6 d., trečiadienis, Nr.34 (1949)

Nuo 2020-04-16 iki 2020-04-30 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 217 informacinių pranešimų. Pradėta 10 ikiteisminių tyrimų. Surašyta 174 administracinio nusižengimo protokolai. Iš jų 156 už greičio viršijimą. Gauta 14 pranešimų dėl karantino reikalavimų nevykdymo, 7 asmenims skirtos baudos.

 

Smurtas šeimose

Balandžio 18 d. apie 21.15 val. Jurgeliškės k., Svirkų sen., Švenčionių r. sav., namuose akivaizdžiai neblaivus (tikrintis blaivumą atsisakė) 2001 metais gimęs vyras smurtavo prieš savo patėvį, gimusį 1980 metais, kuris buvo blaivus. Smurtautojas daug kartų mušė nukentėjusįjį į veidą ir į įvairias kūno vietas, taip sukeldamas jam fizinį skausmą. Įtariamasis uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Balandžio 18 d. 18.56 val. gauta informacija, kad Vilniaus g., Pabradės m., pranešėjas matė, kaip kaimynai nurodytu adresu yra akivaizdžiai neblaivūs ir girdėjo, kaip muša savo vaiką. Nuvykus į įvykio vietą, paaiškėjo, kad abu tėvai neblaivūs, motinai, gimusiai 1965 metais, nustatytas 2,07 prom. girtumas, jos sugyventiniui - 3,34 prom. girtumas. Vaikas perduotas Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojams.

Balandžio 24 d. 12.50 val. gautas pranešimas, kad Strūnaičio g., Švenčionių mieste, kaimynai vaikų akivaizdoje keikiasi necenzūriniais žodžiais, konfliktuoja, kelia triukšmą. Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena.

 

Narkotikai?

Balandžio 22 d. 21.40 val. Bajorėlių g., Pabradės mieste sulaikytas vyras, gimęs 1993 metais, kurio plastikiniame maišelyje aptiktas lankstinukas su galimai augalinės kilmės narkotine medžiaga. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Autoįvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai

Balandžio 23 d. apie 16.40 val. kelyje Pabradė-Lakaja-Labanoras, automobilio BMW vairuotojas, gimęs 1959 metais, būdamas akivaizdžiai neblaivus (tikrintis blaivumą atsisakė), nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į pakelės medį. Įvykio metu vairuotojas patyrė galvos traumą, medikai išvežė nukentėjusįjį į gydymo įstaigą. Automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Balandžio 24 d. 16:33 val. gauta informacija, kad Žvėrinės g., Pabradė, lengvasis automobilis „Renault Scenic“ dega atsitrenkęs į medžius, dega medžiai ir krūmai. Pranešė automobilio savininkė. Atvykus nurodytu adresu degantį automobilį gesino gaisrininkai, o automobilio vairuotoja paaiškino, kad jai vairuojant minėtą automobilį, staiga iš variklio skyriaus ėmė rūkti dūmai ir jis užsidegė. Iššokusi iš automobilio ji paskambino Nr. 112 ir pranešė apie įvykį. Vairuotojai buvo pasiūlyta pasitikrinti blaivumą ir jai papūtus, prietaisas parodė 1.47 promilės. Patikrinus duomenų bazėje paaiškėjo, kad vairuotoja neturi vairuotojo pažymėjimo. Už Kelių eismo taisyklių pažeidimą vairuotojai surašytas AN protokolas, kuris užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio vieno šimto iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų.

Balandžio 26 d. 16.30 val. Vilniaus g., Pabradės m., Švenčionių r. sulaikytas Ukrainos pilietis, gimęs 1999 metais, kuris vairuodamas automobilį PEUGEOT 307, atsitrenkė į teritorijos tvorą ir ją apgadino. Įtarus, kad vairuotojas neblaivus, patikrinus nustatytas 2.17 promilės girtumas. Vairuotojas sulaikytas, automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vagystė statybvietėje

Balandžio 24 d. registruotas pranešimas, kad dešimties dienų laikotarpyje statybvietėje, Adutiškio g., Švenčionys, pavogta dalis „Rockwool Rontrock Plius“ akmens vatos plokščių, priklausančių statybinei organizacijai. Nuostolis 1295 eurai. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Sužalojo traktorius

Balandžio 24 d. apie 14.21 val. gauta informacija, kad  Švenčionių r. sav., Cirkliškio sen., Modžiūnų k., ūkio dirbtuvių teritorijoje traktorius JCB, kuri vairavo 1982 metais gimęs vyras, sužalojo pilietį, gimusį 1988 metais. Dėl patirtų sužalojimų nukentėjusįjį GMP brigada nuvežė į Vilniaus Lazdynų ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 3 d.

 

Apvogta sodyba

Balandžio 25 d. gautas pranešimas, kad laikotarpyje nuo 2019-12-01 iki 2020-04-24 Terpežio k, Kaltanėnų sen., Švenčionių r., išlaužus sodybos medinio ūkinio pastato durų spyną, buvo patekta į vidų ir pavogta benzininė žoliapjovė bei du dviračiai. Bendras nuostolis 669 eurai. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Sulaikyti neblaivūs vairuotojai

Balandžio 26 d. 12.39 val. gauta informacija, kad link Pabradės pranešėjas važiuoja paskui pavojingai manevruojantį automobilį BMW. Patikrinus nustatyta, kad automobilį BMW vairavo vyras, gimęs 1987 metais, kuriam nustatytas 1.47 promilės girtumas. Vairuotojas nušalintas nuo transporto priemonės vairavimo. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo aštuonių šimtų iki vieno tūkstančio vieno šimto eurų.

Balandžio 28 d. 20:03 val. Aukštaičių g., Cirkliškio k., Švenčionių r., sustabdytas automobilis AUDI A4, kurio vairuotojui, gimusiam 1986 metais, nustatytas 2,46 promilės girtumas. Automobilis uždarytas į saugojimo aikštelę . Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Švenčionių r. PK ir PD inf.

 
Reklaminis skydelis