Mes turime 253 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1600
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20144
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67470
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Liepsnojo automobiliai, pastatai ir sausa žolė

2020 m. gegužės 6 d., trečiadienis, Nr.34 (1949)

Balandžio 23 d. 12 val. 37 min. gautas pranešimas, kad Malūno g., Pabradės m., dega automobilis. Atvykus pirmosioms ugniagesių gelbėtojų pajėgoms, atvira liepsna degė lengvasis automobilis Opel Astra (2002 m.), valst. Nr. GAD 309. Gaisro metu išdegė variklio skyriaus degios dalys ir salonas. Spėjama gaisro priežastis – transporto priemonės elektros instaliacijos gedimas.

Balandžio 23 d. 16 val. 12 min. gautas pranešimas, kad Pašaltupio vs., Švenčionėlių sen., dega ūkinis pastatas. Atvykus, atvira liepsna degė 2 m atstumu nuo kito ūkinio pastato ir apie 10 m atstumu nuo gyvenamojo namo stovėjęs 80 kv. m medinis ūkio paskirties pastatas. Prie ūkinio pastato buvo priblokuotas sandėliukas ir malkinė. Gaisro metu sudegė ūkio paskirties pastato stogas, priblokuotas sandėliukas, viduje buvę ūkio apyvokos daiktai. Stipriai apdegė pastato rąstinės sienos. Apdegė malkinėje buvusios malkos ir apie 20 kv. m šalia stovėjusio ūkinio pastato sienos. Gaisro metu pavyko apsaugoti gyvenamąjį namą. Spėjama gaisro priežastis – elektros instaliacijos gedimas.

Balandžio 24 d. 16 val. 31 min. gautas pranešimas, kad Žvėrinės g., Pabradės m., dega automobilis. Atvykus, atvira liepsna degė lengvasis automobilis Renault Scenic (benzinas) valst. Nr. CFD 191. Gaisro metu sudegė visos degios automobilio dalys. Įvykis, gaisro priežasčiai nustatyti – tiriamas.

Balandžio 24 d., apie vidurnaktį, Pienių g., Pabradės m., degė sandėliavimo paskirties pastatas. Atvykus, jau atvira liepsna degė vieno aukšto, mūrinio pastato, kurio plotas apie 1100 kv. m, dalis. Dviejose pastato patalpose buvo įrengta medienos džiovykla. Vienoje patalpoje buvo sukrauta apie 25 kub. m lentų, paruoštų džiovinimui. Gaisro metu sudegė ir buvo išardyta apie 200 kv. m. šiferinio stogo dangos. Apdegė ir užlietos vandeniu viduje buvusios lentos. Išsaugota didesnė dalis džiovyklos. Išsaugota lauke sandėliuojamų 25 kub. m lentų. Įvykis, gaisro priežasčiai nustatyti – tiriamas.

Balandžio 25 d. apie 16 val. Mozūriškės k., Labanoro sen., prie miško išdegė apie 300 arų žolės ir 3 arai miško paklotės. Spėjama gaisro priežastis – teisės aktų reikalavimų pažeidimai, deginant žolę, ražienas, augalininkystės atliekas.

Gegužės 1 d. apie 17 val. Budrių k., Labanoro sen., išdegė apie 10 arų miško paklotės. Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

 

Atlikti gelbėjimo darbai

Balandžio 20 d. apie 3 val. Taikos g., Švenčionių m., suteikta pagalba policijos pareigūnams ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojams, patenkant į daugiabučio gyvenamojo namo butą. Panaudojus diskinį pjūklą, atidarytos buto durys, įleisti medikai ir policijos pareigūnai.

Balandžio 27 d. apie 16 val. Švenčionių g., Pabradės m., atlikti darbai po transporto avarijos. Po eismo įvykio iš griovio ištrauktas motociklas Dnepr. Motociklo valst. Nr. ir savininkas nežinomi.

Balandžio 28 d. apie 21 val. Adutiškio g., Švenčionių m., policijos prašymu buvo patekta į pirmame aukšte esantį butą. Išlaužus medines buto duris, įleisti policijos pareigūnai. Viduje rastas buto savininko kūnas.

Balandžio 30 d. apie 14 val. Vilniaus g., Švenčionių m., suteikta pagalba policijos pareigūnams, patenkant į daugiabučio pirmame aukšte esantį butą. Panaudojus parankines priemones, per langą buvo patekta į butą ir įleisti policijos pareigūnai.

Balandžio 30 d. 17 val. 39 min. Jurgeliškės k., Svirkų sen., gautas pranešimas, kad tvarkant aplinką, rastas pirmo pasaulinio karo 75 kalibro artilerijos sviedinys. Budėta iki išminuotojų atvykimo, kurie atvykę sprogmenį išsivežė sunaikinti į Pabradės poligoną.

 

PAGD prie VRM Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija