Mes turime 281 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:7
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25137
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72463
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ukmergės greitosios medikai sulaukė pastiprinimo

2020 m. balandžio 29 d., trečiadienis, Nr.33(1948)

Nuo sekmadienio, balandžio 19 dienos, skubios medicinos pagalbos praktiką čia pradėjo Utenos kolegijos absolventė Kotryna Bondarytė.

Utenos kolegijoje bendrosios praktikos slaugytojos diplomą šių metų vasarį gavusi Kotryna su ukmergiškiais medikais paromis, 2-3 kartus per savaitę, dirbs iki birželio mėnesio. Baigus šią praktiką jai bus įteiktas greitosios medicinos pagalbos specializacijos kursų pažymėjimas.

Kotryna – vienintelė iš visų kolegijos absolventų praktikai pasirinko Ukmergės miestą.

„Norėjau būti naudinga ten, kur šiuo metu medikų labiausiai reikia. Ir viską iš arti pamatyti. Patekau į be galo draugišką profesionalų kolektyvą. Dirbti „greitojoje“ – mano pašaukimas, nes apie tai svajojau nuo vaikystės. Visus savo turėtus pliušinius žaislus ištepdavau kečupu ir „operuodavau“, - kalbėjo jaunoji medikė.

Švenčionėliuose su šeima – vyru ir 12-mete dukrele – gyvenanti Kotryna prisipažino, kad ne iškart pasirinkusi bendrosios praktikos slaugytojos studijas Utenos kolegijoje. Iki tol ji septynerius metus dirbo… statybose. „Na taip, esu profesionali statybininkė. Moku tekinti rąstus, sukirtinėti iš jų namus, dengti stogus ir kitus darbus. Būčiau gal dar taip ir tebedirbusi vienoje Švenčionėlių lentpjūvėje, tačiau šio sunkaus fizinio darbo buvau priversta atsisakyti dėl atsiradusių sveikatos problemų“, - sakė pašnekovė.

Gavusi greitosios medicinos pagalbos slaugytojos specializaciją patvirtinantį pažymėjimą, Kotryna darbo ieškos rajonų ligoninių GMP skyriuose, ne didmiesčiuose. „Jei nepavyks susirasti darbo pagal specialybę, tuomet įsidarbinsiu kur nors Chirurgijos skyriuje ir lauksiu vietos GMP padalinyje“, - teigė ji.

Ukmergės PSPC GMP skyriuje slaugytoja dirba ir viena iš Kotrynos mokytojų – Utenos kolegijos dėstytoja Jolanta Keburienė. J.Keburienė pasidžiaugė savo mokine, kuri, anot jos, puikiai gali dirbti savarankiškai. „Kolegijos absolventai praktikai dažniausiai renkasi sostinės gydymo įstaigas, o Kotryna šiuo ypač sudėtingu karantino laikotarpiu atvyko padirbėti pas mus!“, - kalbėjo J.Keburienė, Utenos kolegijoje sėkmingai dėstanti jau ketvirtus metus.

Praėjusią savaitę Ukmergės PSPC ir Utenos kolegija pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria remiantis abi šalys sutarė dėl glaudesnės nuolatinės studijų ir praktikos partnerystės. Utenos kolegija sudarys palankias sąlygas įstaigos darbuotojams įgyti vadybinių žinių, dalyvauti renginiuose, kvalifikacijos kėlimo kursuose. O Ukmergės PSPC, esant galimybei, priims kolegijos studentus profesinės veiklos praktikoms atlikti, dalyvaus bendruose tyrimuose, projektuose, kolegijos organizuojamuose įstaigai aktualiuose seminaruose, konferencijose, kituose renginiuose.

Daiva ZIMBLIENĖ

Ukmergės r. savivaldybės Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė