Mes turime 410 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4097
mod_vvisit_counterŠią savaitę:36473
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:118222
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Samogito dirbtuvėlės. Ką galima pagaminti iš senos siuvimo mašinos 2

2020 m. balandžio 25 d., šeštadienis, Nr.32(1947)

Prieš kurį laiką rašiau apie tai, kaip iš senos siuvimo mašinos pagaminti šašlykinę. Naujai įdėjai – šviestuvui – pagaminti reikėjo gražios siuvimo mašinos su minimaliais pažeidimais. Gerai kad turiu pridovanotų. Nors, kita vertus, jos dabar nėra brangios – nuo 15 iki 30 € puikios būklės gali nusipirkti internetu. Vyresnių žmonių, kurie siūdavo, mažėja, o jaunimo tas nebedomina. Tai kur daugiau dėsi močiutės siuvimo mašiną? Belieka parduoti. Tą žmonės ir daro, o man gerai, galiu nebrangiai nusipirkti.


Nors bjauriausių šveitimo darbų nebuvo, bet darbelio gražaus daug. Gali pasirodyti, kad viskas paprasta: nupjovei dalį, prisukai lemputę ir viskas. Nemažai tenka išardyti vidinių mechanizmų, o ir pjaustymo darbų daug. Siuvimo mašinos pagamintos iš ketaus, tai kiek kitokia pjaustymo specifika, o ir suvirinimas kitoks negu įprasta. Bet supjausčius siuvimo mašiną, dar ir iš likusių dalių randu ką pagamint, nedaug kas pas mane išsimeta. O kaip būsimą šviestuvą pritvirtinti? Radau senos storos ąžuolinės lentos gabalą, kuri tiks tam reikalui, o su ąžuolu sukomponavus, ir atrodys gražiau. Pridėjus keletą komponentų iš senoviškų mechanizmų, išėjo gražus šviestuvas, kurio net ir anūkai neišmes ir džiaugsis prosenelės atminimu! Beje, gal turit nereikalingų senų metalinių mechanizmų ar jų detalių, padargų, kad ir tą pačią siuvimo mašiną nebenaudojamą ir jums jų nebereikia, padovanokite man, būsiu dėkingas, o jei kyla klausimų ar norit patarimų – paskambinkit, visada atsakysiu. Mano tel. 8 673 60228.

 

Arnoldas SAMOGITAS