Mes turime 622 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:13629
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34678
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113799
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nuo balandžio 15 d. deklaruoti jau gali savarankiškai dirbantys

2020 m. balandžio 22 d., trečiadienis, Nr.31(1946)

Elektroninio deklaravimo sistemoje (deklaravimas.vmi.lt) 205 tūkst. šalies gyventojų, vykdančių individualią veiklą, suformuotos metines pajamų deklaracijas. Švenčionių rajono savivaldybėje yra apie 1 tūkst. gyventojų, kurie vykdo individualią veiklą. Deklaracijas šiemet reikia pateikti ir mokesčius sumokėti iki liepos 1 d.

Šiais metais nebeliko pilkos GPM308 formos, vietoj to bus deklaruojama vedlio pagalba - klausimų ir atsakymų principu.Deklaravimas vyks dviem etapais – balandžio 15 d. pradėjo deklaruoti savarankiškai dirbantys, o nuo balandžio 22 d.,prie jų prisijungs ir visi kiti gyventojai. Šiemet deklaruoti laiko bus daugiau, kadangi deklaravimo pabaigos terminas nukeltas dviem mėnesiais.

VMI, gavusi trečiųjų šaltinių duomenis, kaip ir kasmet, juos susistemina bei sukelia į EDS. Individualią veiklą vykdantiems gyventojams, žingsnis po žingsnio, atsakant į vedlio pateikiamus klausimus, reikės informaciją papildyti savo turimais duomenimis.

Pažymėtina, jog pildant deklaraciją EDS vedlyje, gyventojų pateikiama informacija yra išsaugoma automatiškai, todėl nutraukus ir vėliau tęsiant darbą, informacijos gyventojui suvesti pakartotinai nebereikės.

Konsultacijas telefonu šiemet teiks visos apskričių VMI.

Atsižvelgiant į tai, kad dėl karantino VMI paslaugos gali būti teikiamos tik nuotoliniu būdu, ir tai, jog  deklaravimo laikotarpiu konsultacijų poreikis gerokai išauga, VMI konsultacijas telefonu šiemet teiks mokesčių specialistai visoje šalyje Taigi, jei pildant deklaraciją e. būdu gyventojams kils klausimų, pasikonsultuoti jie gali ne tik paskambinę 1882 bet ir bet kuriuo papildomu telefonu, kurių ilgieji numeriai yra skelbiami VMI interneto svetainėje

Gyventojams, kurie vykdo individualią veiklą, tačiau neturi galimybės deklaracijos pildyti e. būdu per EDS, jiems deklaraciją padės užpildyti konsultantai, paskambinus 1882.

Gyventojai jau gali skirti paramą.

Vilniaus AVMI primena, kad prašymų skirti pajamų mokesčio dalį paramai tvarka ir forma nesikeičia (FR0512, 4 versija), ją galima pateikti prisijungus prie EDS. Paremti organizacijas, partijas, profesines sąjungas ar meno kūrėjus šiais metais galima iki liepos 1 d.

VMI inf.