Mes turime 323 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1713
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11900
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87930
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2020 m. balandžio 22 d., trečiadienis, Nr.31(1946)

Nuo 2020-04-01 iki 2020-04-15 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 246 informaciniai pranešimai, pradėta 15 ikiteisminių tyrimų, surašyti 198 administracinio nusižengimo protokolai, iš jų 170 už greičio viršijimą. Gauta 18 pranešimų dėl karantino reikalavimų nevykdymo, 8 asmenims skirtos baudos. Šventinį savaitgalį Švenčionių miesto prieigose veikė 6 patikros postai. Patikrinta 2618 automobilių. Apsukti ir grąžinti atgal 94 automobiliai.

 

Vairavo neblaivus ir atsitrenkė į medį

Balandžio 9 d. 10.45 val. Kaltanėnų sen. tarp Antaliedės 1 k. ir Liedelės k. miško masyvo keliuke neblaivus vyras, gimęs 1968 metais, vairuodamas automobilį NISSAN NAVARA sukėlė eismo įvykį, atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu buvo apgadintas automobilis NISSAN NAVARA, kuris priklauso valstybinei įmonei. Alkotesteriu patikrinus vairuotojo blaivumą, nustatyta alkoholio koncentracija 2,09 promilės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Sukėlė avariją ir bandė sprukti

Balandžio 9 d. 15.35 val. Adutiškio mstl. centre prie parduotuvės AIBĖ neblaivus pilietis, gimęs 1964 metais, vairuodamas automobilį AUDI 80, sukėlė eismo įvykį atsitrenkdamas į stovintį automobilį VOLVO V70 ir iš eismo įvykio pasišalino, apie įvykį policijai nepranešė. Žvyruotame kelyje Adutiškis-Ramoniūnai 2 km minėtas automobilis nuvažiavo nuo kelio į pakelės griovį, tai matė įvykio liudytojas, kuris sekė iš paskos minėtą automobilį. Pasiūlius įvykio kaltininkui pasitikrinti blaivumą, jis tyčiniais veiksmais, specialiai vengdamas atsakomybės, nesitikrino blaivumo, neįpūsdamas į alkoholio kiekio matuoklį reikiamo oro kiekio. Automobilis AUDI 80 nugabentas į saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vairavo neblaivus

Balandžio 9 d. 20.35 val., kelio Utena-Kaltanėnai-Švenčionys 44-ame kilometre policijos ekipažas patikrinti sustabdė automobilį „VW Passat“, kuris buksyravo automobilį „Mazda 323“, kurį vairavo 1991 metais gimęs neblaivus pilietis, neturėjęs teisės vairuoti bet kokios transporto priemonės. Policijos pareigūnai tikrinimo metu nustatė, kad jo iškvėptame ore 2,88 promilės etilo alkoholio koncentracija. Automobilis „Mazda 323“ nugabentas į saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Sumušė sugyventinis

Balandžio 12 d., 20.37 val. gautas pranešimas, kad Bažnyčios g. 3., Labanoro mstl., pranešėją, gimusią 1974 metais, kuriai nustatytas 1,26 prom. girtumas, sumušė pristatytas į Švenčionių rajono policijos komisariatą, nukentėjusiąją apžiūrėjo GMP, suteikė pagalbą ir išleido gydytis ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje.

 

Pranešimas nepasitvirtino

Balandžio 12 d., 20.56 val. gautas iš Vilniaus g., Švenčionėlių miesto gyventojo pranešimas, kad jį sumušė žmona – sulaužė nosį ir nuskėlė dantį. Nuvykus į įvykio vietą, pasitiko neblaivus pilietis, gimęs 1976 metais, jam nustatytas 2,15 prom., girtumas. Ant vyro kūno jokių sužalojimų nebuvo. Namo viduje miegojo žmona, gimusi 1986 metais, kuriai nustatytas 1,51 prom. kartu su mažamete dukra. Smurtas nepasitvirtino, tačiau dėl netinkamo tėvų elgesio vaiko akivaizdoje pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena.

 

Neprižiūri vaikų

Balandžio 14 d., 22.18 val. gautas anoniminis pranešimas, kad Pabradės m., Vilniaus g. neblaivi moteris neprižiūri savo mažamečių vaikų. Atvykus nurodytu adresu, pareigūnus pasitiko vaikas, kuris pakvietė savo mamą, gimusią 1988 metais. Patirtinus jos blaivumą, pranešimas pasitvirtino, moteris buvo neblaivi, jai nustatytas 1,50 promilės girtumas. Namuose buvo du mažamečiai vaikai. Į įvykio vietą buvo iškviestas blaivus moters brolis, kuris prižiūrėjo vaikus kol atvažiavo vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai. Motinai surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

 

Trukdė buvęs sugyventinis

Balandžio 15 d., 0.46 val. gautas pranešimas, kad Taikos g., Švenčionių mieste, į pranešėjos buto duris skambinėja buvęs sugyventinis, pranešėja nenori jo įsileisti. Informacija pasitvirtino, pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto penkiasdešimt eurų.

 

Švenčionių r. PK ir PD inf.

 
Reklaminis skydelis