Mes turime 271 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4500
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23044
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70370
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Verbų sekmadienio susitikimai

2020 m. balandžio 11 d., šeštadienis, Nr.29(1944)

Verbų sekmadienis man parsidėjo ir baigėsi pasivažinėjimu po gamtą, o tą kol kas galima daryti. Pasikėlęs gerokai prieš saulėtekį, susikrovęs fotoįrangą, išvažiavau į rytinį fotografavimą.

Kadangi gražaus saulėtekio nebuvo, o vėjas buvo gana stiprus, tai gerų peizažų nufotografuoti nepavyko, o ir iš gyvosios gamtos įdomesnių susitikimų nebuvo. Tiesa, poroje vietų mačiau stirnas, kitoje gervės iš panosės nuskrido, o štai po pietų oras pasitaisė. Dangumi plaukė gražūs balti debesėliai, kurie labai tiko pavasariniam peizažui. Tiesa, važiuojant atokesniais keliais, palyginus retai sutikau pravažiuojančius automobilius. Reikia pasidžiaugti tuo, kad lietuviai neblogai laikosi karantino reikalavimų. Taip, tai vienur, tai kitur prie ežerų aikštelėse matėsi stovintys automobiliai, bet proto ribose. Popietinio pasivažinėjimo metu, ypač vakarop, net 11 briedžių pavyko pamatyti. Keletas susitikimų buvo iš tiesų įspūdingi. Štai stovi, žiūri į netoliese stovintį briedžioką, o jis žiūri į tave, pakeli fotoaparatą, fotografuoji, o briedžiui vienodai... Tiesa, kai pabosta spoksoti į nekviestus svečius, t.y. mus, užklydusius į jo teritoriją, jis tiesiog ramiai nueina. Tiesa, kai sutinku senus pažįstamus – briedžių trijulę (briedė su 2 briedžiukais), jie elgiasi kur kas atsargiau.

Štai tokios buvo mano klajonės Verbų sekmadienį...

Algis JAKŠTAS