Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:264
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25394
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72720
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Velykinė dovana

2020 m. balandžio 11 d., šeštadienis, Nr.29(1944)

Švenčionių Visų Šventųjų parapijos Carito vaikų dienos centras „Liepsnelė“ gyvuoja jau antrą dešimtį, bet tokios velykinės dovanos kaip šiemet dar nebuvo gavęs. Tai keturi nauji nešiojami kompiuteriai, kurie padės šeimose augantiems vaikams aktyviai mokytis ir dalyvauti dienos centro veiklose nuotoliniu būdu.

Nauji kompiuteriai – tai JAV Čikagos Lietuvos vaikų globos būrelio „Saulutė“ dovana, kurią dienos centrui perdavė šiemet trisdešimtmetį švenčiantis Lietuvos vaikų fondas. Fondas su didžiuliu būriu bendraminčių ir partnerių dirba su socialinę atskirtį išgyvenančiais vaikais ir šeimomis: teikia socialines paslaugas, inicijuoja naujų, moksliniais tyrimais paremtų, įgalinimo metodikų ir metodų atsiradimą bei įtvirtinimą Lietuvoje, taip kurdami saugesnę mūsų visų ateitį.

Džiaugiamės ir širdingai dėkojame JAV Čikagos Lietuvos vaikų globos būrelio „Saulutė“ vadovams – Linai Smilgienei, Dainai Siliūnienei, Indrei Tijūnelienei, tarpininkams Lietuvos vaikų fondui ir jo vadovei Romualdai Navikaitei už suteiktą galimybę vaikų dienos centrą lankantiems vaikams mokytis nuotoliniu būdu.

„Saulutė“ turi ir konkrečią vaikų rėmimo programą. Žinios apie vaikus, kuriems reikalinga pagalba, gyvenančius šeimose, gaunamos per Lietuvos vaikų fondą. Džiaugiamės, kad jų tarpe yra ir mūsų centro globojamų vaikų – AČIŪ „Saulutės“ rėmėjams.

Lietuvos vaikų fondas su partneriais praėjusią savaitę jau išdalino 33 Čikagos „Saulutės“ dovanotus kompiuterius Lietuvos šeimoms, gyvenančioms Vilniuje,Alytuje, Ukmergėje, Aukštadvaryje, Širvintose, Švenčionių ir Prienų rajonuose.

Dėl šalyje paskelbto karantino dienos centro veikla, kaip ir mokyklos, dirba nuotoliniu būdu, todėl kartu su partneriais siekiame užtikrinti, kad visose šeimose būtų kompiuteriai ir sudarytos sąlygos vaikams mokytis nuotoliniu būdu. Šiuo metu kompiuteriai yra būtini, nes tik taip užtikrinamas nenutrūkstamas ugdymosi procesas, įsitraukiama į įvairias veiklas.

Vaikų dienos centro veikla: užtikrina, kad teikiamos paslaugos ir vykdomos veiklos atitiktų vaiko ir jo šeimos narių poreikius ir prisidėtų prie visapusiškos jų asmenybės tobulinimo, socialinių ir gyvenimo įgūdžių ugdymo; ugdo santykių šeimoje kultūrą, skatina šeimų telkimąsi ir savitarpio pagalbą. Vykdomas intensyvus ir kryptingas socialinis, socialinis pedagoginis darbas, mokoma(si) sėkmingai gyventi visuomenėje; bendrauti ir bendradarbiauti, tikėti ir pasitikėti savimi, vertinti save; ieškoma būdų, skatinančių savirealizaciją; mokymosi ir mokyklos lankymo motyvaciją; skatinamas gebėjimas prisitaikyti besikeičiančioje aplinkoje, mokoma sveikai gyventi; ugdomi socialiniai įgūdžiai.

Švenčionių Visų Šventųjų parapijos Carito Vaikų dienos centro "Liepsnelė" inf.