Mes turime 563 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2299
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20720
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:102469
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2020 m. balandžio 11 d., šeštadienis, Nr.29(1944)

Nuo 2020-03-15 iki 2020-03-31 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 246 informaciniai pranešimai,pradėta 15 ikiteisminių tyrimų, surašyti 42 administracinio nusižengimo protokolai, gauti 29 pranešimai dėl karantino reikalavimų nevykdymo, 4 asmenims skirtos baudos.

 

Pertrenkė pėsčiąją

Kovo 17 d. 10.35 val. Vilniaus g., Pabradės m., automobilio „VW Golf“ vairuotojas, gimęs 1939 metais, nepasirinkęs saugaus greičio, partrenkė į pėsčiųjų perėją įžengusią moterį, gimusią 1936 metais, kuri dėl galimo šlaunikaulio lūžio ir galvos traumos išvežta į RVUL (Lazdynų ligoninę ). Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Susidūrė

Kovo 17 d. apie 19.35 val. kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai 73 km. blaivus „Audi A6“ vairuotojas, gimęs 2001 metais, neįsitikinęs, kad yra saugu, lygiareikšmių kelių sankryžoje išvažiavo iš šalutinio kelio į pagrindinį ir nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio automobilio „Honda Civic“ , kurį vairavo blaivus pilietis, gimęs 1989 metais, dėl ko, susidūrus automobiliams, nukentėjo „Honda Civic“ vairuotojas, kuriam diagnozuotas dešinės rankos stipinkaulio apatinės dalies lūžis, bei „Audi A6“ keleivė, gimusi 2002 metais, kuriai diagnozuota dešinės kojos pėdos sumušimas. Abu automobiliai nugabenti į saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vagį surado

Kovo 18 d. 9.16 val. gautas pareiškimas, kad Aušros g. 8, Švenčionių mieste, pranešėjui iš garažo, maždaug prieš 3-4 dienas dingo darbo įrankiai. Kaltininkas nustatytas, daiktai grąžinti. Pažeidėjui dėl smulkios vagystės surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo devyniasdešimt iki keturių šimtų eurų.

 

Sumušė sutuoktinį

Kovo 20 d. 20.00 val. gautas pranešimas, kad Trumpojoje g., Zalavo k., neblaivi moteris, gimusi 1961 metais, pastūmė savo sutuoktinį, gimusį 1955 metais, o šiam pargriuvus ant žemės, kelis kartus spyrė su koja į dešinės pusės krūtinės sritį, paskui kojomis prispaudė krūtinę ir kaklą bei ranka apdraskė veidą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Triukšmavo neblaivus sūnus

Kovo 20 d. 15.49 val. gautas pranešimas, kad Žemutinės g., Švenčionėlių m., pranešėjos neblaivus sūnus laiptinėje keikiasi, triukšmauja, nori užeiti į namus, o pranešėja sūnaus nenori įleisti. Nuvykus į įvykio vietą, nustatyta, kad triukšmauja 1990 metais gimęs vyras, kuriam nustatytas 2,78 prom. girtumas. Jam surašytas administracinio pažeidimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt iki dviejų šimtų keturiasdešimt eurų.

 

Apsivogė Ukrainos pilietis

Kovo 22 d., 9.00 val. gauta informacija, kad Vilniaus g., Švenčionių mieste, PC MAXIMA apsaugos darbuotojas sulaikė apsivogusį pilietį. Paaiškėjo, jog tai Ukrainos pilietis, gimęs 1977 metais. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo devyniasdešimt iki keturių šimtų eurų.

 

Vairavo neblaivi

Kovo 23 d. apie 14.53 val. Bačkininkų k., sustabdytas automobilis „VW Golf“, kurį vairavo moteris, gimusi 1990 metais. Įtarus, kad vairuotoja vairavo neblaivi, patikrinta alkotesteriu, nustatytas 2,17 prom. girtumas. Automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Nesumokėjo už prekes

Kovo 24 d. 17.44 val. gautas pranešimas, kad Molėtų g., Pabradės m., parduotuvėje NORFA sulaikytas asmuo, kuris nesumokėjo už prekes. Apsivogusiam piliečiui, gimusiam 1965 metais, surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo devyniasdešimt iki keturių šimtų eurų.

 

Pavogė prezervatyvų ir kramtomosios gumos

Kovo 24 d., 23.17 val. gauta informacija, kadUtenos g., Kaltanėnų mstl., apie 12.57 val. į degalinę atvyko pilkos spalvos automobilis BMV, į vidų užėjo du jaunuoliai. Pirko limonadą ir dešrainius. Jiems išvykus, operatorė pastebėjo, jog trūksta dėžutės prezervatyvų, kurių vertė 12 eurų ir kramtomos gumos, kurios vertė 2,70 euro. Vagystės epizodą užfiksavo vaizdo kamera. Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena.

 

Smurtavo sugyventinis

Kovo 27 d. gautas pranešimas, kad Vilniaus g., Švenčionių mieste, vyras, gimęs 1989metais, mušė savo sugyventinę, gimusią 1997 metais, tampė už plaukų, sudavė kartą delnu į nosį, grasino sudegint, įvaręs į kampą su žiebtuvėliu, kojomis spardė į kojas, sakydamas, kad sulaužys kojas. Smurtautojas uždarytas į areštinę. Padėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pažeidėjas perduotas aplinkosaugininkams

Kovo 27 d. 9.35 val. Bažnyčios g., Švenčionėliuose, buvo sustabdytas dviratininkas, gimęs 1982 metais. Patikrinimo metu jo kuprinėje surastos keturios sužvejotos draudžiamu žvejoti laikotarpiu lydekos. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo dvidešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų. Asmuo perduotas Aplinkos apsaugos darbuotojams.

 

Apvogta sodyba

Kovo 28 d. 10.00 val. gautas pranešimas, kad apvogta sodyba, esanti Girininkų g., Lakajos k. Išlaužus duris, patekta į vidų, iš kur pavogti įvairus statybiniai įrankiai, žoliapjovė „Honda 5200 BRV-H“, kurios vertė 300 eurų. Bendra žala tikslinama. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Sumušė sutuoktinis

Kovo 28 d. gautas pareiškimas, kad2020-03-28 d. apie 18.15 val. Partizanų g., Švenčionėlių mieste, moterį, gimusią 1973 metais, sumušė sutuoktinis. Buvo mušama kumščiais, spardoma kojomis į galvos sritį, patyrė fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Neblaivus vairuotojas rėžėsi į tvorą

Balandžio 4 d. 15 val. 45 min. Švenčionių r., Švenčionių sen., Činčikų k., neblaivaus (1,55 prom.) vyro (gimusio 1982 m.) vairuojamas automobilis „Škoda Fabia“ atsitrenkė į namo tvorą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 2811 str. 1 d.

Švenčionių r. PK ir PD inf.

 

Kovo 31 d. 17 val. 15 min. gautas pranešimas, kad Seno Strūnaičio k., Strūnaičio sen. dega žolė. Atvykus pirmosioms ugniagesių gelbėtojų pajėgoms, nustatyta, kad nuo prižiūrimo laužo, tačiau neatsižvelgus į oro sąlygas, užsidegė pernykštė žolė.

Spėjama gaisro priežastis – neatsargus žmogaus elgesys.

 

Balandžio 5 d. po 17 val. Drustėnų k., Švenčionėlių sen. degė žolė, kuri buvo užgesinta parankinėmis priemonėmis. Gaisro metu išdegė apie 100 arų žolės,

Spėjama gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis.

PAGD prie VRM Vilniaus PGV Švenčionių PGT inf.