Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1251
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26381
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73707
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

REPLIKA. Švenčionių savivaldybė talkina virusui?

2020 m. balandžio 4 d., šeštadienis, Nr.27 (1942)

Sveiki, negaliu nutylėti, kai rajono valdžia patapę žmogeliai savo vaidmenį karantine laiko heroizmu. Apsikrėtusių rajone – ant rankos pirštų suskaičiuotum, o rajono valdžia, sako, dirba visą parą! Bijau, kad nuo tokio darbo koronavirusai tikrai gali išplisti. Ir štai kodėl aš taip manau. Kai COVID 19 daugiau kaip pusšimtį žmonių paguldė ant patalo, arti dešimties – į kapus, Švenčionys dirba „nuotoliniu“ būdu pilna apimtimi: tebevažinėja savivaldybės autobusai, nors visais kanalais gyventojų prašoma neiti iš namų. Ignalina išvis nutraukė visus savo reisus, taip saugodami žmones nuo mirtino viruso. Lietuvos transporto saugos administracija, atsižvelgdama į susiklosčiusią situaciją Lietuvos Respublikoje paskelbus karantiną, nuo 2020 m. kovo 23 d. iki karantino pabaigos nutraukė kone visus tolimojo susisiekimo reisus. Lietuvoje iš 384 tarpmiestinių reisų liko tik 24.

O mūsų rajone autobusai važinėja „mokinių atostogų“ grafiku. Mano nuomone, tokiais veiksmais savivaldybė pažeidinėja karantino reikalavimus, užuot švietusi gyventojus, kodėl reikia būti namuose, švaisto rajono biudžetą. Iš mero pusės labai negražu ir neatsakinga. Užtektų vieno apsikrėtusio keleivio, ir būtų baisus vaizdas, nes tie autobusai – virusui rojus. Autobusai turi būti dezinfekuojami po kiekvieno reiso, turi būti rankų dezinfekatorius. Keleiviai gali sėdėti tik šachmatine tvarka, už vairuotojo visos sėdynės turi būti laisvos. Ar taip yra??? Teko stebėti, kaip autobusus „dezinfekuoja“ - tik dėl akių.

Kodėl rajono valdžia nenutraukia reisų? Jeigu rūpintųsi gyventojais, kaip tik turėtų nutraukti, o kad gyventojams nieko netrūktų, privalo užtikrinti seniūnijos, kurioms autobusų tikrai nereikia, susirgus yra greitoji pagalba. Lieka viena priežastis – pinigai? Kas galėtų paneigti?.. Vežėjas juk savas, girdėjome, kokiais keliais jis čia atidulkėjo, sako,  įstatymai verkė...

Pasidalinsiu tuo, ką girdėjau iš savivaldybės draugų (vardo, žinoma, negaliu minėti). Vežėjui kompensuojama nuo nuvažiuotų kilometrų po 0,91 Eur. Per moksleivių atostogas nuvažiuojama apie 50 tūkst. km, o tai - 45 500 eurų. Kokie pinigai!

Kai rajono vadovai svarsto dėl sunkios finansinės padėties uždaryti mokyklas, toks pinigų švaistymas vežėjui už oro pervežimą yra nusikaltimas.

Švenčionių miesto gyventojas