Mes turime 310 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2865
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13052
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89082
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

SKAITYTOJO REPLIKA. Grėsmingu metu rajono gydymo įstaigos paliktos be vadovų?

2020 m. kovo 28 d., šeštadienis, Nr.25 (1940)

Dabar visi tik apie naująjį koronavirusą ir šneka, žmones kausto įtampa, baimė, nežinia. Karantinas suvarė visus į namus - tai gerai, kad virusui liko mažiau galimybių plisti. Bet įvairūs apribojimai kartu ir sujaukė visą įprastinį gyvenimą. Nekalbėsiu apie daug klaustukų keliantį mokymą nuotoliniu būdu ir būrius pasimetusių mokinių, nežinančių, nei kur dėtis, nei ką veikti, darbą „iš namų“, kurio gyventojai nejaučia ir negali įvertinti, ar tai darbas, ar durniaus voliojimas. Man šiuo metu baisiausia dėl mūsų rajono gydymo įstaigų.

Ar jos pajėgios pasirūpinti ligoniais tokiu sunkiu metu? Abidvi gydymo įstaigos – ir PSPC, kitaip sakant visos valdiškos poliklinikos, ir ligoninė – tokiu sunkiu metu, galima sakyti, likusios be vadovų. Nes l.e.p. (laikinai einantis pareigas), mano nuomone, nėra vadovas, kuris sugebėtų mobilizuoti pajėgas ir užtikrinti įstaigos veiklą tokios grėsmės, kaip žaibiškai plintantis koronavirusas, akivaizdoje. Laikinai eiti pareigas gali asmuo kažkiek laiko, kol bus paskirtas vadovas, bet ne metus ir daugiau. Tuo tarpu Švenčionių PSPC jau be keleto dienų metai, kaip vadovauja laikina vadovė. Jeigu laikinai eina pareigas tinkamas asmuo, kodėl jis nepaskiriamas nuolatiniam darbui? Tiesa, reikia skelbti viešą konkursą. Ar ne čia ir slypi to ilgalaikio laikinumo priežastis?

Nieko blogo apie tą jauną moterį, laikinai einančią pareigas, nenoriu pasakyti – kai dirbo Švenčionėlių poliklinikoje, ilgą laiką išdavinėjo kompensuojamų vaistų knygeles, buvo mandagi, maloni. Bet ar to pakanka, kad galėtų tokiai įstaigai vadovauti? Nei medikė, nei vadovavimo patirties turinti, o padaryta viršesnė už gydytojus. Iš pačių medikų teko girdėti, kad galimai faktinis vadovas yra ūkvedys... Jeigu taip yra, tai absurdas.

Toliau – dar baisiau. Laikinai einanti PSPC vadovės pareigas moteris tuo pačiu metu jau kelis mėnesius vadovauja dar ir rajono ligoninei. Meras R.Klipčius prieš savaitę viešai prisigyrė, kad rajono medikai aprūpinti apsaugos priemonėmis, nieko netrūksta, o jis ir jo valdininkų „komanda“ pasiaukojamai dirba 24 val. per parą. Tai išeitų, kad laikinoji PSPC ir ligoninės vadovė per dvi įstaigas dirba 48 val. per parą?

Tuo metu, kai jaunasis meras žėrė pagyras sau, kaip ekstremalių situacijų centro vadovui, ir nariams, kad puikiai tvarkosi su situacija, rajono medikai rizikavo savo sveikata, dirbdami be apsaugos priemonių, o Švenčionių poliklinikoje ir ligoninėje darbavosi saviizoliacijos nesilaikiusių gydytojų pora iš Ignalinos, kurie kovo 16 d. tiesiai iš darbo Švenčionių gydymo įstaigose buvo išvežti su antrankiais. Medikų pora po kelionės į Dominikos Respubliką buvo apsikrėtę koronavirusu ir šiuo metu serga. Būtų stebuklas, jeigu tarp Švenčionių poliklinikos ir ligoninės darbuotojų bei pacientų nebūtų nei vieno užsikrėtusio.

Štai kokie dalykai vyksta, kai gydymo įstaigose nėra atsakingų vadovų – tik l.e.p.

Kazimieras, rajono gyventojas (redakcijai pavardė žinoma)

 
Reklaminis skydelis