Mes turime 415 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3772
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19973
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96003
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Savivaldybės tarnybiniuose automobiliuose – GPS įranga

2020 m. vasario 26 d., trečiadienis, Nr.16 (1931)

Jeigu suskubote pasidžiaugti, kad tai - apie Švenčionių rajono savivaldybę, tai smarkiai apsirikote. Modernią sistemą, užkertančią kelią net menkiausiam piktnaudžiavimui tarnybiniu transportu, įsidiegė Ignalinos rajono savivaldybė.

 

Taip yra Ignalinoje

Ignalinos rajono savivaldybės ryšių su visuomene specialistė Lina Kovalevskienė praneša, kad Ignalinos savivaldybė visose savivaldybės administracijos ir seniūnijų transporto priemonėse įdiegė GPS įrangą. Tą įrangą, apie kurią tik neseniai prabilo ministerijos. Ignalina jas aplenkė. Lina Kovalevskienė praneša naujieną:

„Ignalinos rajono savivaldybės administracijos ir seniūnijų tarnybiniuose automobiliuose įdiegta transporto priemonių stebėjimo ir kontrolės sistemos su GPS įranga. Tai leis optimaliau panaudoti transportą, taupyti lėšas, atsisakyti kelialapių rašymo rankiniu būdu, taip pat kontroliuoti automobilių ridą ir kuro naudojimą.

Minėtoji sistema yra puikus įrankis stebėti kada, kuriuo keliu ir kokia kryptimi, kokiu greičiu juda bet kuris tarnybinis savivaldybės administracijos automobilis. Transporto priemonių stebėjimo telemetriniai duomenys perduodami į tarnybinę stotį, apdorojami ir saugomi nustatytą laiką. Sistema suteikia galimybę filtruoti visus duomenis pagal pasirinktus parametrus (pvz. – greičio viršijimo ar pan.). Yra galimybė, pasirinkus laikotarpį, pildyti vairavimo žurnalą, kuriame rodomi kiekvieno maršruto išvykimo ir atvykimo adresai, išvykimo ir atvykimo laikas, nuvažiuotas atstumas, stovėjimo laikas, važiavimo greitis, sunaudotas kuras ir pan.“

 

… o taip - Švenčionyse

Švenčionių valdininkai kitokio „plauko“ - jie slaptinasi nuo rajono gyventojų, kitaip sakant, ir nuo savo rinkėjų. Štai neseniai net savivaldybės duris užsibarikadavo kodinėmis spynomis, palikę tik vienas seno pastato dureles, pro kurias taip paprastai neprasmuksi – apklaus, užregistruos, gal dar ir nufilmuos. Ko taip bijo valdžia? Štai jų partijos vadas Artūras Zuokas, būdamas Vilniaus meru, net buvo pradėjęs transliacijas internetu iš savo darbo kabineto. Siekė viešumo – žiūrėkite, kaip meras dirba. Švenčionių valdžia, nors kol kas vis dar liberalais vadinasi, bet siekia slaptumo. Gal nelabai yra ką parodyti? Meras dažniau „dirba“ vizituose, negu kabinete, o jeigu kabinete, tai dažniausiai „dirba su dokumentais“.

Net jeigu būtų reikalavimas ir savivaldybių transportui įdiegti įrangą, kuri fiksuoja realiu laiku, kur yra automobilis, Švenčionių valdžia padarytų viską, kad tik atitolintų šią „rykštę“.

Iš augančio gyventojų pasipiktinimo ir pačios Švenčionių rajono valdžios kartais net neadekvačių veiksmų belieka manyti, kad Švenčionių savivaldybė dideliu ir užtikrintu tempu varo atgal – į miglotus 1990-uosius, kai veikė „džiunglių įstatymai“, o „vierchai“ sėjo baimę plačiajai masei. Baimės rajone vėl su kaupu, o rajono valdžios sprendimų jau seniai „protu neišmatuoti“. Reikia pavyzdžių? Paieškokime jų drauge. Kviečiame skaitytojus pasidalinti pastebėjimais ir nuomonėmis.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis