Mes turime 378 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4939
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21140
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97170
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mintys po Violos Brzezinskos koncerto

2020 m. vasario 19 d., trečiadienis, Nr.14 (1929)

Vėlyvą penktadienio (vasario 14 d.) vakarą į Paliesiaus dvaro „Pasagos“ koncertų salę rinkosi žiūrovai. Didžiausias akstinas pasiklausyti šio koncerto buvo dainininkė iš Lenkijos Viola Brzezinska – paskutinio Paliesiaus dvaro savininko Romualdo Brzezinskio giminaitė. 

Keisti kartais būna likimo vingiai, vienas tokių vingių buvo ir Violos Brzezinskos koncertas Paliesiaus dvare, dvare, kurio istorija siekia XVII amžių, kai dvaro savininkais buvo Tyzenhauzai, o nuo 1736 m. dvaras priklausė Kublickams, o jau XX amžiaus pirmoje pusėje, kaip rašoma šaltiniuose, dvarą įsigijo Romualdas Brzezinskis. Neilgai Paliesiaus dvaras priklausė Brzezinskiams, nes po 1940 m. prasidėjo nacionalizacija, ir dvaras visiškai sunyko. Laimei tai, kas liko iš dvaro, tiksliau – griuvenas, įsigijo Julius Ptašekas, kuris ir prikėlė Paliesiaus dvarą naujam gyvenimui, o dabar apie šį dvarą žinoma plačiame pasaulyje, o tą žinią skleidžia unikalūs koncertai.

Išliks žiūrovų atmintyje ir lyriškas Violos Brzezinskos koncertas, kurio metu skambėjo ne tik pasauliniai šlageriai, bet ir pačios Violos Brzezinskos sukurtos dainos, o akompanavo Marcin Riege.

Kadangi nesu muzikologas ir neturiu teisės vertinti dainavimo ar grojimo, galiu pasakyti, kad man patiko, o klausantis Violos Brzezinskos atliekamų dainų jautėsi, kad atlikėja jaudinasi, nes tai buvo jos pirmas koncertas protėvių žemėje, nors Lietuvoje atlikėja lankosi su koncertais jau ne pirmą kartą.

Algis JAKŠTAS

 

 

 
Reklaminis skydelis